Ga naar hoofdinhoud

Analoog én digitaal met Sigmatek smart multi-module

De IO 011S van Sigmatek met timestamp functie kan met digitale en analoge functies omgaan (foto: Sigmatek).

De IO 011S mix module van Sigamatek uit de S-DIAS serie telt veertien digitale in – en uitgangen en twee analoge ingangen. Aangezien de multi-module signalen ‘pre-processed’ verwerkt, kunnen schakelaarstatussen of processen in microseconden worden verwerkt, onafhankelijk van de buscyclustijd en de CPU prestatie.

De zes digitale ingangen (+24 V/3,5 mA/1 µs) hebben een latch-modus waarmee een timestamp in µs wordt gegenereerd, gebaseerd op de cyclus van de CPU. Posities en processen kunnen daarom tot op de microseconde worden berekend. De latch-modus kan worden ingesteld op stijgend, dalend of beide.

Multi-module

De acht kortsluitvaste en back-readable digitale uitgangen (24 V/0,5 A/150 µs) hebben een time-trigger modus. Met deze functie kan de status van de digitale uitgangen worden gewijzigd op een gedefinieerd moment tussen twee cycli. Het overschakelen van processen of reactietijden van actuatoren kan daarmee tot op de microseconde worden gecompenseerd.

Bovendien is de compacte module uitgerust met een analoge spanning (+/- 10 V/16 bits) en analoge stroom (0-20 mA / 16-bits) input. De ingangen hebben ook een latch-modus waarmee een timestamp in µs, gebaseerd op de CPU timestamp, wordt gegenereerd wanneer de boven- of ondergrens van een geconfigureerde spanning of stroomsterkte wordt overschreden. De analoge ingangen zijn ook voorzien van een time-trigger functie, waarmee de ingangen kunnen worden uitgelezen in een gedefinieerde time offset in µs gebaseerd op de CPU-cyclus.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven