Ga naar hoofdinhoud

AM Academy bundelt 3D-printopleidingen

Als vervolg op RapidPro hebben drie partijen hun expertise in 3D print opleidingen gebundeld (foto: Metaal Magazine/Tim Wentink)

In aansluiting op de beurs RapidPro (vorige week) is gisteren een nieuw initiatief gelanceerd dat moet zorgen voor meer samenhang tussen de opleidingen op het gebied van industrieel 3D printen. Additive Manufacturing Academy (AM Academy) heeft de ambitie om het kennisniveau van de Nederlandse industrie op het gebied van 3D printen structureel en continu te ontwikkelen tot ‘World Class’. De academie is een ‘not for profit’ initiatief waarin initiatiefnemers Fontys Hogescholen, Mikrocentrum en Additive Industries nauw samenwerken.

AM Academy ontwikkelt hiervoor een samenhangend pallet aan opleidingen, trainingen, workshops en master classes op het gebied van industrieel 3D printen en Additive Manufacturing. Hierbij worden alle aspecten van 3D printen integraal bekeken van 3D ontwerp en engineering via materiaalkeuze en het daadwerkelijke printproces tot het nabewerken, testen en kwalificeren.

AM Academy

Fontys richt zich binnen haar Center of Expertise op hands-on trainingen in haar nieuwe objeXlab. Additive Industries organiseert masterclasses voor beslissers uit de (maak)industrie. Mikrocentrum breidt haar bestaande portfolio in additive manufacturing opleidingen uit met nieuwe opleidingen voor de industrie. “Door de krachten te bundelen en inzicht te krijgen in het aanbod op alle niveaus kunnen we witte vlekken invullen en kan overlap worden voorkomen” aldus Arno Gramsma van KMWE 3DP die namens de industrie betrokken is bij dit nieuwe initiatief.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven