Ga naar hoofdinhoud

Altran neemt Nspyre over

Het Franse Altran neemt NSpyre in Eindhoven over (foto: Altran).

Het Franse technologieconcern Altran heeft de volledige overname aangekondigd van Nspyre, Nederlands dienstverlener op het gebied van R&D en hightech technologie. Met 680 medewerkers die gespecialiseerd zijn in softwareontwikkeling en mechanical engineering is Nspyre een aanvulling op Altran’s bestaande expertise in high-tech, verkeer en infra, automotive, industrie, energie en utiliteit.

Nspyre is in 2008 ontstaan uit de verzelfstandiging van de technische automatiseringsafdeling van Ordina en de daaropvolgende acquisitie van Atos Origin TA. Met doorlopende investeringen in technologische ontwikkeling en medewerkers heeft het bedrijf in Nederland een positie opgebouwd op het gebied van innovatie, engineering en complexe en bedrijfskritische systemen.

Het bedrijf in Eindhoven biedt een brede set van competenties met elf gespecialiseerde technologie units die het gehele ontwikkelingsproces omvatten, van advisering en projectmanagement tot ontwikkeling, engineering, testing en implementatie. Het beschikt over een breed klantportfolio en genereerde in 2014 € 64 miljoen aan inkomsten.

Altran en Nspyre

Voor Altran is de overname van Nspyre na de integratie van Tass in 2014 in lijn met de strategische doelstellingen van de groep. De overname zal het de oplossingen van Altran voor intelligente systemen en ‘lifecycle experience’ versterken. Met de overname beschikt Altran Benelux nu over 1800 medewerkers waarvan 1000 in Nederland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven