Ga naar hoofdinhoud

Althen Sensors & Controls officieel distributeur voor Opkon in West-Europa

Op de foto (v.l.n.r.): Emrah Sarisoy (Export Sales Manager Opkon), Sebastiaan Hemmer (Sales Engineer Althen), Kenan Özeren (CEO Opkon), Thijs Haselhoff (Managing Director Althen BV)

Althen Sensors & Controls heeft met sensorproducent Opkon een distributieovereenkomst getekend voor de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië. Opkon is producent van hoogwaardige lineaire en roterende potentiometers en produceert al haar producten in Istanbul, Turkije.

Potentiometers van Opkon worden met name gebruikt in OEM-toepassingen, voor het meten en bepalen van rotatie of lineaire positie. Opkon staat bekend om haar robuuste, degelijke kwaliteitsproducten voor een commercieel attractieve prijs. De sensoren worden veelal toegepast in spuitgietmachines, staalbewerkingsmachines, papierproductiemachines en overige industriële toepassingen.

Maatwerk mogelijk vanaf klein aantal

Opkon levert kostenefficiënte potentiometers en encoders met een snelle levertijd en is daarnaast enorm flexibel in het aanpassen van de potentiometers. Het aanpassen van sensoren is al mogelijk vanaf een klein aantal.

opkon encoders

“Met Althen zoeken wij altijd naar partners die innovatief en flexibel zijn, zodat ze samen met ons en de klant ook maatwerkoplossingen kunnen ontwikkelen. Opkon is daarom een perfecte aanvulling voor ons, omdat klantgerichtheid en flexibiliteit voor ons allebei core-values zijn”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV.

Twee nieuwe productlijnen

Naast de kwalitatief hoogwaardige lineaire en rotatie potentiometers biedt Opkon twee nieuwe productlijnen: lineaire magnetorestrictieve sensoren voor contactloos positie meten in toepassingen met hoge bewegingssnelheid en in-cilinder potentiometers voor positiemetingen in hydraulische cilinders.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven