Ga naar hoofdinhoud

Altair neemt Polliwog over voor geautomatiseerd PCB-ontwerp

Polliwog levert de krachtige PollEx Modeler, gebaseerd op open standaarden (beeld: Altair)

Altair heeft Polliwog uit Seoul overgenomen. Met dit bedrijf, gespecialiseerd in Electronic Design Automation (EDA), versterkt Altair de integratie tussen mechanisch en elektronisch ontwerpen voor de snelgroeiende elektronicamarkt. Polliwog breidt Altair’s aanbod voor systems engineering uit met oplossingen voor het ontwerpen en analyseren van printed circuit boards (PCB) en klanten zoals Samsung en LG Electronics.

Polliwog levert de krachtige PollEx Modeler, gebaseerd op open standaarden, die eenvoudig data voor het ontwerpen en analyseren van PCB’s kan inlezen uit andere ECAD- en simulatiesoftware. De modeler biedt uitgebreide functionaliteit voor het analyseren en optimaliseren van de circuits, thermische en energetische prestaties en simulaties voor de signaalintegriteit. Verder bevat de Polliwog-modeler nog zoek- en rapportagefuncties voor multidisciplinaire ontwerpfeedback.

Productontwikkeling

Het integraal ontwerpen van mechanisch en elektronisch gedrag is tegenwoordig onontbeerlijk bij productontwikkelingen. Altair heeft de afgelopen jaren het aanbod van simulatiesoftware voor mechanisch productontwerp uitgebreid met toepassingen voor het simuleren van geïntegreerde systemen en elektromagnetische invloeden. De Polliwog PCB-solvers en verificatietools breiden het beschikbare aanbod verder uit.

Eenvoudig te integreren

“PollEx is gebaseerd op dezelfde ‘open system’ filosofie als de Altair-oplossingen, waardoor deze modeler eenvoudig te integreren is met de PCB-ontwerptools die onze klanten gebruiken”, zegt James Scapa, bestuursvoorzitter, CEO en oprichter van Altair. “Daarom past PollEx uitstekend bij ons aanbod voor simulatiegestuurd ontwerpen. Met die krachtige PCB-modeler en tools voor ontwerpverificatie kunnen EDA-engineers van zowel MKB-bedrijven als grote ondernemingen beter samenwerken in combinatie met ons HyperWorks-portfolio.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven