Ga naar hoofdinhoud

ACE on-line calculatietool voor trillingsdemping

De innovatieve tool bepaalt binnen een paar seconden welke trillingsdemper van ACE het meest geschikt is (foto's: ACE).


ACE Stoßdämpfer, producent van onder andere stootdempers en trillingsoplossingen, heeft een nieuwe stap gezet op weg naar verdere digitalisering. Op de website van het bedrijf kunnen engineers nu 24 uur per dag oplossingen voor trillingsdemping op maat berekenen en bestellen. Met een nieuwe, intuïtief te bedienen calculatietool zorgt ACE voor een optimale visualisatie van de meest uiteenlopende toepassingen.

Via de calculatietool kunnen gebruikers meer dan tweederde van de meest voorkomende gevallen zelfstandig berekenen. Met de tool breidt de onderneming haar aanbod van online berekeningsprogramma’s op het gebied van dempingstechniek, snelheidsregulering, trillingsdemping en veiligheidsproducten uit.

Na de invoer van een paar kerndata berekent het programma direct het massazwaartepunt van de machine en daarmee de individuele belasting per machinevoet, waarbij alle mogelijke oplossingen getoond worden. De innovatieve tool bepaalt binnen een paar seconden welke trillingsdemper van ACE het meest geschikt is. Dat kan een robuuste machinevoeten zijn, een conuslager voor voertuigcabines of vibratie-isolerende cup mounts.

Tool voor trillingsdemping

De volledig grafisch weergegeven gebruikersinterface laat de trillingsdempers zien zoals geplaatst onder de machine.

Als interface voor de bepaling van de stoorfrequentie kan de gratis app VibroChecker in combinatie met het nieuwe programma worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor een filter waarmee kan worden bepaald of alleen afscheurzekere of standaardproducten berekend moeten worden.

De nieuwe calculatietool voor trillingsdemping is een aanvulling op de andere online sizingtools van ACE. De tool breidt het aanbod zogeheten ‘self selection services’ met een belangrijke component uit. Langs deze weg kunnen klanten hun maatwerkproducten meteen bestellen. Daarnaast kunnen klanten naar wens nog steeds gebruik maken van persoonlijk advies en hulp bij de berekening en bestelling.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven