Ga naar hoofdinhoud

3D-printen met hoge herhaalbaarheid dankzij technologie van B&R

Roboze gebruikt B&R-technologie om zijn 3D-printer te integreren in de industriële productie. (Foto: B&R Industrial Automation)

Roboze heeft zijn Argo 500 3D-printer uitgerust met technologie van B&R. Het brengt hiermee de mogelijkheden van additive manufacturing naar het industriële productieproces. De Argo 500 biedt een hoge herhaalbaarheid en volledige procesbeheersing. Dit verkort de doorlooptijden en verlaagt de kosten voor de productie van klantspecifieke metalen vervangonderdelen. Toepassingen zijn onder andere te vinden in de luchtvaart-, energie- en autosportsectoren, waar ze worden blootgesteld aan extreme omstandigheden.

Additive manufacturing is in principe ideaal om in te spelen op snel veranderende markteisen. Tot nu toe worden 3D-printers echter niet gebruikt voor industriële serieproductie. De kwaliteit van de printresultaten was niet voldoende. “De samenwerking met B&R heeft ons echter geleerd dat 3D-printers veel meer kunnen dan prototypes maken. Ze moeten gewoon vanaf het begin anders worden ontworpen”, zegt Alessio Lorusso, oprichter en CEO van Roboze.
“Samen met B&R hebben we een geavanceerde automatiseringsoplossing ontwikkeld. Via hen zal onze technologie voor 3D-printen de weg wijzen naar de toekomst van adaptieve productie.”

Volledige controle

Argo 500 biedt volledige controle over elke stap in het printproces op hoge temperatuur. Alle procesgegevens worden na elke printcyclus opgeslagen. Deze kunnen worden gebruikt om een ​​digitaal model te maken en elk geproduceerd onderdeel automatisch te certificeren. Geïntegreerde toegang op afstand maakt voorspellende diagnostiek mogelijk om de beschikbaarheid en productiviteit verder te verhogen. Daarnaast kunnen op afstand functies worden toegevoegd en parameters worden geoptimaliseerd.

Mechatronische precisie

Het besturingssysteem en de gepatenteerde technologie van Roboze verhogen de afdruksnelheid en bieden zes keer meer herhaalbaarheid dan printers met riemaandrijving. Deze precisie is cruciaal omdat de Argo 500 superpolymeren en composietmaterialen print die metaallegeringen vervangen die onderhevig zijn aan hoge temperaturen, schurende chemicaliën en extreme mechanische belastingen. Deze onderdelen moeten voldoen aan hoge eisen op het gebied van materiaaleigenschappen en maattoleranties. Tot nu toe was dit alleen mogelijk met traditionele methoden zoals spuitgieten of CNC-verspanen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven