Ga naar hoofdinhoud

25 jaar AE Sensors

De RSC6600 contactloze hoekopnemer is één van de vele producten van AE Sensors. De sensor is ondergebracht in een robuuste behuizing van hoogwaardig en temperatuurbestendige kunststof (foto: AE Sensors)

Vijfentwintig jaar geleden begon Cees Edelman aan de Drakensteijnlaan te Dordrecht de firma AE Sensors B.V. Wat begon als een handelsonderneming in sensoren en elektronica is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bedrijf wat, naast handel, ook complete meet- en regelsystemen en klant specifieke elektronica ontwikkelt en produceert.

Na 8 jaar aan de Drakensteijnlaan was deze locatie voor het familiebedrijf te klein en is een nieuw pand betrokken op het kleinschalige, nieuw ontwikkelde, industrieterrein aan de Jan Valsterweg in  de Stadspolders waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Hier heeft, de uit inmiddels 10 personen bestaande onderneming, de beschikking over een moderne meet- en kalibratieruimte, een mechanische werkplaats waarin aanpassingen en kleine producties kunnen plaatsvinden, een magazijn en een vergader- en verkoopruimte annex opleidingsruimte waar cursussen gegeven kunnen worden voor producten of produktgroepen die een uitgebreidere begeleiding nodig hebben. Bijna 2 jaar geleden is het gehele interieur volledig vernieuwd en gemoderniseerd waardoor het weer jaren mee kan.

De producten lopen uiteen van opnemers die nanometers verplaatsing kunnen meten in een laboratorium of cleanroom bij bijv. ASML, tot grote roestvaststalen krachtopnemers die 5000 ton gewicht kunnen meten op een boorplatform of hijskraan bij Shell of Mammoet. Daarom ook de slogan ‘Heavy-Duty Electronics’ wat volgens AE Sensors betekent dat elektronica niet altijd klein en kwetsbaar hoeft te zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven