Ga naar hoofdinhoud

Nieuw: Individueel e-learning platform voor technisch onderwijs

Door digitalisering maakt de industrie een ingrijpend veranderingsproces door. Dat  verandert de manier waarop we communiceren, werken en leren . Waar de mogelijkheden veranderen, veranderen ook de eisen die aan leren en doceren worden gesteld. Bestaande e- learning programma’s in het technisch onderwijs verwaarlozen een essentieel aspect, dat zijn de individuele aanpassingsmogelijkheden. Juist op dat aspect, onderscheidt Festo’s nieuwe leerplatform Festo LX zich.

De digitale portal biedt didactisch voorbereide content voor vele technische vakgebieden. In Festo LX combineert Festo branchecompetentie met didactische knowhow om unieke leerervaringen per individu te creëren. Festo LX is gebaseerd op multimediale leereenheden die individueel bewerkt kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om op basis van behoeften, persoonlijke leertrajecten samen te stellen.

De cursussen kunnen eenvoudig worden aangepast en perfect worden afgestemd op de individuele behoeften van cursusleider en cursisten. Door de intelligente combinatie van e learning-cursussen en praktische oefeningen op Festo LX, stellen cursisten hun inzetbaarheid in de hightech-industrie veilig. Dit geldt voor zowel studenten, als technici die al in de industriële sector werkzaam zijn.

 

De highlights van Festo LX op een rij:

  • Individuele leerpaden

Voor iedere cursist is een individueel leerpad uit te stippelen, afhankelijk van de behoefte. De content is op te delen in zogenaamde ‘nuggets’ waarmee een traject vorm krijgt.

  • Connected learning

De theoretische content is perfect te combineren met bestaande hardware in de praktijklokalen. Ideaal in programma’s die afgesloten worden met een practicum!

  • Mobile learning

Festo LX is responsive op alle devices. Gebruikers kunnen daardoor locatieonafhankelijk leren.

  • Evaluatiemogelijkheden

Voor de cursusleider is het altijd mogelijk voortgang te monitoren en desgewenst tussentijds vaardigheidsbeoordelingen te plannen. Zo blijft de docent ‘in control.’

  • LX creator

Leerpaden zijn door cursusleiders te maken én te bewerken. Daardoor is ook kennis van andere disciplines te verwerken in de software. Een interessante optie voor ROC’s én bedrijfsscholen.

Gratis test account

Festo geeft docenten graag de mogelijkheid om LX alvast vrijblijvend te verkennen. Via de website is een gratis account aan te maken om het systeem te testen.

LX zelf ervaren?

Op 1 juli presenteert Wim Kluiters in een webinar de mogelijkheden van het nieuwe e-learingplatform. Deze sessie is voor iedereen gratis bij te wonen. De sessie wordt opgenomen en is na 1 juli ook kosteloos te bekijken.

Gratis aanmelden kan via de link

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven