Ga naar hoofdinhoud

Miniatuur actuatoren van DINGS van slechts 14 mm vierkant

Het programma van ‘precisie motion specialist’ DINGS omvat verschillende lineaire actuatoren met naar wens een draadspil of een kogelomloopspil. De allerkleinste versie in het programma heeft bouwgrootte 6 wat betekent: een ‘footprint’ van 14 x 14 mm. De versie met draadspil is naar wens te voorzien van een levensduurverlengende teflon coating.

Het Chinese ‘DINGS’ is in 2008 opgericht door Quanjun Ding en richt zich op lineaire stappenmotoren en actuatoren. De producten worden zowel in China als de VS geproduceerd en vertegenwoordigd door een wereldwijd netwerk aan bedrijven. In Nederland heeft Rotero de exclusieve vertegenwoordiger van de lineaire actuatoren.

Miniatuur varianten

De kwaliteit van de producten is bijzonder hoog wat onder meer blijkt uit de prestaties van de allerkleinste actuatoren in het programma. Deze hebben bouwgrootte 6 wat betekent: een footprint van 14×14 mm. Van deze miniatuur uitvoeringen zijn twee versies beschikbaar met respectievelijk een kogelomloop- en een draadspil.

Met kogelomloopspil

De kogeltjes in de variant met kogelomloopspil hebben een diameter van 0,8 mm; de spindel zelf heeft een diameter van 3,3 mm. Miniatuur dus, maar tóch in staat om een kracht uit te oefenen tot 12 N bij een nauwkeurigheid van    ±0,05 mm.

Met draadspil

De variant met draadspil heeft dezelfde compacte afmetingen van 14 x 14 mm en een spildiameter van 3,5 mm maar kan daarbij continu een stuwkracht tot 20 N opbrengen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de spil te voorzien van een teflon coating wanneer de applicatie geen mogelijkheden biedt om een smeermiddel toe te passen. Deze coating verlengt bovendien de levensduur en verbetert de stuwkracht.

Afwerking spil

In beide gevallen zijn er diverse opties om het einde van de spil af te werken: draadeind, glad einde, geen bewerking of een klantspecifieke bewerking. Welke mogelijkheden er voor iedere specifieke diameter zijn, is af te stemmen met Rotero. Tevens zijn de actuatoren naar wens aan te vullen met een encoder.

De motor

De bijbehorende motor is 14x14mm groot met een lengte van 30 mm. Kenmerkend is de isolatieklasse B wat betekent dat de motortemperatuur mag oplopen tot max. 130 °C bij omgevingstemperaturen van -20 – 55 °C. De standaard motor is gewikkeld voor een nominale stroom van 0,3 A, heeft een weerstand van 22 Ohm en een inductie van 3,6 mH.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer informatie over deze actuatoren neem dan contact op met Rotero via  info@rotero.com of via telefoonnummer 0348-495150.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven