Ga naar hoofdinhoud

Luchtverzorgingsunit PCRP: ontworpen voor extremen

Extreme omstandigheden vragen om stoere componenten die bestand zijn tegen hoge en lage temperaturen, corrosieve omstandigheden en UV-straling. Precies voor deze omstandigheden is de luchtverzorgingsunit PCRP ontwikkeld. Speciaal geschikt voor buitentoepassingen biedt deze robuuste component grote volumestromen en een betrouwbarre drukregeling. De verzorgingsunit is daarbij veilig te gebruiken in ATEX 1/2/21/22 zones.

De luchtverzorgingsunit PCRP integreert een filter en een drukregelaar in een roestvaststalen behuizing en binnenwerk. Dit materiaal is conform de NACE MR0175 wat betekent dat de component in hoge mate bestand is tegen corrosie; ook in omgevingen met zwavelwaterstof zoals deze voorkomen in de procesindustrie.

Verder is hij bestand tegen temperaturen van -60 tot +80 °C en UV-straling. De functionele eigenschappen getuigen eveneens van hoge kwaliteit. Zo verwijdert het filter efficiënt kleine vuildeeltjes uit de perslucht terwijl de regelkarakteristiek slechts een minimale hysterese kent. De keuze bestaat uit twee drukregelbereiken: van 0,5 – 7 bar en 0,5 – 12 bar.

Toepassingsgebieden

  • Olie & gas
    De PCRP is ontwikkeld conform NACE MR0175/ISO 15156 voor de behuizing en opvangbeker. Daardoor is de PCRP toepasbaar voor de olie- en gasindustrie. Door het robuuste ontwerp en weerbestendige functies geldt dit ook voor offshore toepassingen.
  • ATEX
    Omdat er in het ontwerp alleen vonkvrije materialen zijn toegepast is de PCRP toepasbaar in ATEX zones. Zowel voor gassen en dampen (1 en 2), als bij stoffen (21 en 22).
  • Food
    Door het gladde en clean design ontwerp is de PCRP uitermate geschikt voor toepassingen voor de food industrie. Daarnaast zorgt de volledige RVS behuizing voor een goede resistentie tegen schoonmaakmiddelen en andere agressieve stoffen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven