Ga naar hoofdinhoud

Handling oplossingen in 20 minuten

Festo, de toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, heeft een systeem ontwikkeld voor het configureren van kant-en-klare handlingsystemen in minder dan 20 minuten. De Handling Guide Online (HGO) verkort de ontwerp-, montage- en levertijden aanzienlijk van ongeveer twee maanden tot slechts drie weken voor een standaard-handlingsysteem.

FestoDe online tool is een snellere en kosteneffectieve optie voor ontwerpers die handling-systemen willen configureren en is te vinden op www.festo.nl/HGO.  De HGO is ideaal voor ontwerpers die systemen specificeren voor toepassingen zoals palletiseermachines, end-of-line verpakking, assemblage en lasersnijden.

“In het verleden moesten ontwerpers een lang proces van offerteaanvragen doorlopen wanneer ze handlingsystemen wilden bestellen,” aldus Nigel Dawson, productmanager bij Festo. “We zagen in dat er behoefte was aan een moderne manier voor het specificeren van systemen waarmee het hele ontwerp en de aanschaf eenvoudiger wordt. Daarom ontwikkelde Festo deze unieke onlinesoftware. Hiermee wordt het bestellen en configureren van systemen een snelle en eenvoudige ervaring.”

HGO in drie stappen

De HGO maakt gebruik van drie stappen. Eerst kiest de gebruiker tussen vier Cartesische systeem; éénassige systemen, 2D lineair portaal, 2D portaal en 3D portaal. Dan voert de gebruiker de specifieke toepassingsgegevens in het gereedschap, zoals de belasting en slag lengte. De software berekent vervolgens het meest geschikte handlingsysteem voor die behoeften. Uitgebreide datasheets, een bewegingssimulatie en een compleet CAD-model zijn dan allemaal beschikbaar om in enkele minuten te downloaden in de meest gangbare gegevensformaten.

In de laatste stap kan de gebruiker het geselecteerde systeem verder configureren met extra opties in overeenstemming met hun eigen eisen, bijvoorbeeld de veiligheidsopties sensoren en de lengte van de bekabeling.

festo

HGO ook voor uw definitieve ontwerp

“In het definitieve ontwerp geeft de HGO precies aan uit welke onderdelen het systeem bestaat en bevat online links naar de afzonderlijke componenten. Daardoor kunnen gebruikers gemakkelijk onderdelen bestellen en hebben ze zicht op de beschikbaarheid van onderdelen en levertijden – in veel gevallen is dit de volgende dag,” vervolgt Nigel. “HGO stelt gebruikers die systemen specificeren in hun machineconcept en offertefase in staat om zeer snel een vaste prijs te hebben, zodat ze 100% zeker zijn van de prestaties en kosten. Uiteindelijk betekent dit dat ze concurrerender kunnen zijn”.

festo

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven