Ga naar hoofdinhoud

CR700 – Frequentieregelaars voor kraantoepassingen

Industrial port crane lift up loading export containers box onboard from truck at port of Thailand,The port crane type's twinlift is the best solution for port operations.

Top prioriteit bij Yaskawa is om altijd het perspectief van de klant in gedachten te houden. Door deze focus op de gebruiksvriendelijke frequentieregelaars te richten, bieden zij het hoogste niveau op het gebied van kwaliteit en productbetrouwbaarheid. De CR700-kraanaandrijving is ontwikkeld om kraantoepassingen verder te optimaliseren op basis van de concepten: Flexibel, Gemakkelijk, Duurzaam.

Verbeterde speciale kraanfuncties

Speciaal voor kraantoepassingen introduceert Yaskawa de CR700. Voor deze veeleisende toepassingen vertrouwen klanten wereldwijd al meer dan 30 jaar op de betrouwbaarheid van Yaskawa. Slimme innovaties – zoals de geavanceerde anti-sway functie – verhogen de productiviteit. Daarnaast is het energieverbruik significant lager en is het onderhoud tot een minimum beperkt. Kortom, met de nieuwe CR700 brengt u ook uw kraantoepassing in perfecte balans.

Uitstekende eigenschappen

Deze functies zijn waar Yaskawa trots op is in de kraan-aandrijvingssector. En ze zullen u helpen om op te vallen. Alle waardevolle goederen die u met de kraan vervoert, worden met grote zorg behandeld.

Master-follower positieregeling

De uitstekende master-follower positieregeling van de CR700 is de sleutelfunctie voor toepassingen waarbij meerdere motoren niet mechanisch met elkaar verbonden zijn, maar toch een synchrone en nauwkeurige positieregeling vereist is. De snelheids- en positieregelingsfuncties bewaken en vergelijken voortdurend de doelwaarde en de werkelijke waarde van de motoraspositie en zorgen voor een supernauwkeurige tandemwerking.

 • Positieregeling master-follower
 • Uiterst nauwkeurige tandemtoepassingen
 • Snelheidsgeregelde positionering
 • Geen externe regelaar nodig, alle regelfuncties ingebouwd
 • Automatische bedrijfsstop in geval van positieafwijking

Anti-sway functie

De anti-sway functie verbetert de efficiëntie en veiligheid bij lange en dwarse  rijtoepassingen. Door de horizontale slingering van de lading tot een minimum te beperken, kan de lading sneller en gemakkelijker worden gepositioneerd. Deze intelligente functie ondersteunt de kraanmachinist en verlaagt de onderhoudskosten door minder slijtage.

 • Vermindert ongelukken en schade veroorzaakt door slingerende lading
 • Werkt zonder externe anti-sway sensoren
 • Geen motor-encoder nodig
 • Verbetert de productiviteit en efficiëntie van de kraan
 • Toepasbaar voor lange en dwarstransporten

Lichtlastfunctie

De lichtlastfunctie optimaliseert de cyclustijden van de kraan door de hijssnelheid aan te passen aan het gewicht van de lading. Wanneer een lichte last wordt gedetecteerd, schakelt het automatisch de werksnelheid naar maximum. Dit minimaliseert de bedieningstijd van de takel en verhoogt de productiviteit.

 • Detecteert belasting
 • Automatische aanpassing van de werksnelheid
 • Kortere cyclustijd
 • Verhoogt de efficiëntie van de takel

Extreme omstandigheden

De CR700 is ontworpen voor 10 jaar onderhoudsvrij gebruik en is robuust gebouwd om zelfs zware en veeleisende omstandigheden te weerstaan. Standaard gecoate printplaten beschermen de elektronica tegen stof of vocht en zorgen voor een betrouwbare werking, zelfs in ruige omgevingen (IEC 60723-3-3, 3C2, 3S2). CR700-drives kunnen veilig worden gebruikt bij omgevingstemperaturen van -10 tot 60°C. In omgevingen met omstandigheden tot 50°C is geen derating nodig.

Snelle en eenvoudige installatie

De CR700 biedt een gebruikers-programmeerervaring met een intuïtief ontworpen toetsenbord en gebruikersinterface. Zelfsturende navigatiemenu’s en startup wizards maken het programmeren en instellen sneller en gemakkelijker dan ooit. Met DriveWizard Mobile kan de CR700 eenvoudig worden beheerd en bediend vanaf uw smartphone of tablet.

Heeft u vragen of wilt de u nieuwe CR700 testen? Mail dan naar info.nl@yaskawa.eu.com

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven