Tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag 2023 nemen de verschillende sprekers je mee in hun ervaringen met digitalisering in de aandrijftechniek. Momenteel wordt hier hard aan gewerkt. Naast een uitgebreid programma met sprekers zal er alle ruimte zijn om te netwerken en kennis te maken met de (sponsor)bedrijven. De dag zal worden afgesloten met een netwerkborrel. Houd deze pagina in de gaten voor updates.
Ben je klaar om een reis door de fascinerende wereld van kunstmatige intelligentie te maken? Mijn presentatie ‘De Impact van AI: Realiteit en Verwachtingen’ neemt je mee op een verkenningstocht door de wonderen van AI en de manier waarop het onze levens en werkomgevingen ingrijpend verandert.
We duiken in de toekomst en kijken hoe we deze technologie met kracht en kennis kunnen inzetten maar ook beheersen.
Ton Abelen is een AI expert met ervaring bij high tech multinationals zoals KPN en IBM, en bij kleinere softwarebedrijven. Zijn passie voor Kunstmatige Intelligentie (AI) kwam naar voren tijdens zijn tijd bij IBM, waar hij als snel de potentie en de uitdagingen van AI inzag. Deze inzichten motiveerden hem om in 2017 Wizzin AI Consultancy op te richten, waar hij zijn expertise heeft gebruikt om diverse AI projecten te initiëren en te begeleiden. Zijn vermogen om technische concepten te vertalen naar praktische oplossingen deelt Ton graag zodat iedereen succesvol kan zijn met AI.
Als Chief Evangelist bij een toonaangevend internationaal softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in digitale integratie en transformatie, is hij verantwoordelijk voor het creëren van thought leadership, belangenbehartiging en strategische partnerschappen. Voordat hij deze rol op zich nam, bekleedde Bart verschillende leidinggevende posities bij andere technologiebedrijven, waar hij zich richtte op het bevorderen van innovatie en digitale transformatie in verschillende sectoren. Hij heeft een passie voor opkomende technologieën zoals het Internet of Things, blockchain en kunstmatige intelligentie, en wordt erkend als een thought leader in het vakgebied.
Bart is ook een ervaren spreker en auteur, met talrijke publicaties en presentaties op zijn naam. Hij heeft een graad in Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en is gevestigd in Nederland.
Bart loopt inmiddels al heel wat jaren mee in de digitale transformatie en integratie. Vanuit die ervaring neemt hij u tijdens zijn sessie de OEM’er mee door de kansen maar ook de valkuilen. Want digitaliseren willen we allemaal maar wat handvatten en tips en trucs van een ervaringsdeskundige komen daarbij goed van pas.
Met mijn achtergrond Bedrijfskunde BSc en bijna 9 jaar ervaring in de maakindustrie heb ik al vele bedrijven bezocht en geholpen met verschillende vraagstukken. In 2010 zat ik bij een gastcollege over IoT en industrie 4.0. Hier is mijn passie voor de techniek in combinatie met IT ontstaan. Vandaag de dag zie ik nog steeds dat bedrijven worstelen met de gedachte hoe zij om kunnen gaan met deze onderwerpen en vanuit WEG wordt hier zoveel in geïnvesteerd, iets waarvoor ik elke dag weer met plezier voor naar het werk kom.
WEG kent u als fabrikant van elektromotoren, tandwielkasten en frequentieregelaars. Met WEG Digital Systems is daar een business unit aan toegevoegd. Het Motion Fleet Management-platform is daarbij het hart en geeft altijd en overal inzicht in het systeem, van aandrijving tot applicatie. Tijdens de Nationale Aandrijftechniek Dag op 12 oktober vertelt Peter Klunder welke rol artificial intelligence daarbij speelt en hoe het de gebruiker helpt.
Wouter Meijers is Business Developer Digital voor EMEA WEST Lenze.
De sparringpartner voor machinebouwers, met als doel interne en externe processen te optimaliseren met digitalisatie oplossingen. Met mijn technische achtergrond als industrieel ingenieur en kennis en ervaring in strategie, business en MBE, voeg ik extra waarde toe aan uw bedrijfsprocessen.
Lenze verbindt met haar portfolio OT met IT, anders gezegd, de machine met smart data. In mijn presentatie leg ik graag de nadruk op wat dit betekent voor de businessmodellen van de machinebouwer van morgen.
Eef Spekman werkte als civiel ingenieur al voor diverse werkgevers. Nu houdt hij zich bij de gemeente ’s-Hertogenbosch al ruim twintig jaar bezig met het assetmanagement en verbeteren van de riolering, gemalen, beweegbare bruggen en sluizen. Hij deelt samen met Mike Otten van Xylem op de AT-PompNL-dag zijn ervaring met een digital twin vanuit de gemalen kant.
Tijdens deze sessie gaan Martijn en Bastiaan in op de ontwikkelingen van digitalisering in de aandrijftechniek waaronder realtime Ethernet varianten, draadloze communicatie, digitale beschikbaarheid van gegevens en predictive maintenance.
Martijn Rijneveld is nu 13 jaar actief in de elektrische aandrijftechniek. In de functie van accountmanager komt hij dagelijks in contact met klanten. Het meedenken in oplossingen voor de klant maakt het werk zo leuk. Zeker als je gezamenlijk stappen voorwaarts maakt. Waarbij het luisteren van de vraag en behoefte van de klant cruciaal is.
RoyalHaskoningDHV
UREASON NL
Na een opleiding Algemene Operationele Techniek aan de Hogeschool Amsterdam ging Bert den Hollander ruim 33 jaar geleden aan de slag bij KSB Nederland.
Als projectleider begeleidde hij de bouw van rioolgemalen en oppervlaktewatergemalen. Al meteen trok het maken van het hydraulisch ontwerp van het systeem, de pompselectie en de engineering van de installatie zijn aandacht. Na zo’n tien jaar kreeg hij de leiding over de vier projectleiders op de installatieafdeling. En sinds 15 jaar leidt hij de engineeringsafdeling die support verleent aan klanten op het gebied van complexe selecties, regeling van pompsystemen, frequentie-omvormers, troubleshooting en energiebesparing. Binnen KSB verzorgt de engineeringsafdeling alle on-site metingen aan pompsystemen zowel op het gebied van troubleshooting als energiebesparing. Op basis van de inmiddels opgedane systeemkennis lost de afdeling problemen op en realiseert optimalisaties. Den Hollander geeft ook regelmatig trainingen en verzorgt een opleiding op het gebied van pomptechniek en regeling van pompsystemen waarbij hij uitgebreid aandacht besteedt aan overdimensionering en wat digitalisering daarin kan betekenen.
Na een master in astronomie ging Frans van den Akker aan de slag als softwareontwikkelaar bij Philips medische systemen. Innovatie, duurzaamheid en digitalisatie zijn vanaf dat moment de rode draad geworden voor zijn diverse functies als manager en consultant. Hij is opsteller van diverse innovatie- en digitaliserings-roadmaps onder andere vanuit de topsector energie voor de industrie. Sinds 2021 combineert hij die laatste functie met een baan bij RoyalHaskoningDHV als Business Developer en Senior Consultant.
Die twee functies combineert hij om de procesindustrie en de afvalwatersector te wijzen op eenvoudige energiebesparing bij slurpers als pompen, ventilatoren en compressoren.
Bedrijven en organisaties die slimme productie nastreven, staan voor een gemeenschappelijke uitdaging: interoperabiliteit van hardware, software en datastromen tussen fabrieksoperators, Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en gebruikers.
De integratie en optimalisatie van assetbeheer en productie worden complex gemaakt door de verscheidenheid aan protocollen, OEM’s, IIoT/Industry 4.0-softwareleveranciers en OT/IT-serviceproviders.
Hans legt uit hoe Open Industry 4.0 Alliance (OI4) de integratie en acceptatie van Industrie 4.0 ondersteunt door leiders in engineering, industriële automatisering, software, hardware en service-industrieën om tafel brengt om interoperabele end-to-end-oplossingen te bieden.
Bovendien deelt hij een praktijkvoorbeeld met de bezoekers.