Ga naar hoofdinhoud

NSK en Thyssenkrupp evalueren joint venture voor automotive

Martina Merz, CEO van Thyssenkrupp AG, met Saimon Nogami, Executive Senior Vice President van NSK Ltd bij de ondertekening van de intentieverklaring (foto: NSK)

NSK Ltd en Thyssenkrupp AG hebben een intentieverklaring ondertekend om de mogelijkheden van een potentiële joint venture tussen NSK Steering en Thyssenkrupp Automotive te verkennen. Beide bedrijven starten nu een evaluatiefase alvorens vóór eind 2022 een beslissing te nemen over mogelijke toekomstige samenwerking.

De activiteiten op het gebied van stuursystemen van beide ondernemingen zijn in hoge mate complementair en synergetisch wat betreft productcompetenties, geografische voetafdruk en klantengroepen. NSK verwacht dat het samenvoegen van capaciteiten de joint venture in staat zal stellen te voldoen aan de brede en hoogtechnologische behoeften van globale automotive klanten. Het zal de nieuwe entiteit ook in staat stellen effectiever te concurreren binnen de wereldwijde stuursystemenindustrie.

Vergelijkbare cultuur

Saimon Nogami, Executive Senior Vice President van NSK Ltd, zegt: “NSK Steering en Thyssenkrupp Automotive delen een vergelijkbare klantgerichte cultuur en een streven naar topkwaliteit. De beoogde joint venture zal ons in staat stellen onze klanten over de hele wereld producten en diensten te leveren met meer toegevoegde waarde dan ooit tevoren.”

Omvang en schaalvoordelen

Martina Merz, CEO van Thyssenkrupp AG, voegt toe: “Ons heldere doel is om al onze bedrijven naar een top-drie positie in de markt te leiden. Waar dat technologisch en strategisch zinvol is, doen we dat graag met sterke partners aan onze zijde. Vooral in de automobielsector zijn omvang en schaalvoordelen sleutelfactoren voor succes op de wereldmarkten. Wij bevinden ons met onze automotive activiteiten momenteel al in een uitstekende positie. Een samenwerking tussen ons automotive segment en NSK Steering kan ons helpen bij het verder versterken en uitbreiden van deze positie.”

Productportfolio

Centraal bij de stuursystemen van NSK staan innovatieve producten, zoals lichtgewicht en compacte elektrische stuurbekrachtigingen (EPS), handbediende stuurkolommen met verstelmogelijkheid en effectieve energieabsorptiecapaciteit, naast lichtgewicht koppelingen en assen met vele geïntegreerde functies.

Intentieverklaring NSK en Thyssenkrupp

Met de ondertekende intentieverklaring stemmen beide ondernemingen in met een niet-bindende beoordelingsfase van de betrokken bedrijven zonder vooropgestelde uitkomst. Aan het einde van het jaar zal een beslissing worden genomen over een mogelijk samenwerkingsmodel.

Ook interessant: Technologie Thyssenkrupp voor groene waterstof uit 88 MW elektrolysefabriek (video)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven