Ga naar hoofdinhoud

SABIC en ERIKS sluiten meerjarige overeenkomst voor Vendor Managed Inventory

SABIC heeft ERIKS als partner verkozen om in de komende jaren 8 VMI-locaties op de Chemelot site in Geleen te gaan beheren (foto: Eriks)

SABIC heeft ERIKS als partner verkozen om in de komende jaren 8 VMI-locaties op de Chemelot site in Geleen te gaan beheren. Additioneel aan de VMI-locaties gaat ERIKS samen met SABIC 2 magazijnlocaties uitrusten met het ERIKS scansysteem waarbij de medewerkers van SABIC met een app volledig gedigitaliseerd de voorraden kunnen scannen en aanvullen.

Vendor Managed Inventory (VMI) is een methode om grijpvoorraden van spare parts op een efficiënte manier te beheren op fabrieksterreinen. Onderdelen voor onderhoud aan installaties zijn dicht bij de monteurs beschikbaar en in de juiste hoeveelheid voorradig.

Nieuw integraal logistiek concept

Deze samenwerking tussen SABIC en ERIKS maakt onderdeel uit van een nieuw integraal logistiek concept van SABIC op het Chemelot terrein. ERIKS is verkozen op basis specialistische kennis en ervaring in de procesindustrie en haar custom made Supply Chain Solutions. Zoals VMI, ERIKS Scan Service en turnaround support aangevuld met het probleemoplossend vermogen van het projectteam.

ERIKS heeft een eigen implementatieteam met diverse product- en logistiekspecialisten om de inrichting van de grijpvoorraadmagazijnen met contractitems te realiseren. Zo faciliteert ERIKS in een efficiënt bestel- en voorraadproces van ruim duizend artikelen voor SABIC.

Uitgebreid selectie- en tendertraject

John Bruijnooge, Site Director SABIC Geleen: “Voor deze dienstverlening hebben we een uitgebreid selectie- en tendertraject gedaan met verschillende firma’s. ERIKS heeft zich daarin kunnen onderscheiden met hun technologische innovaties op het gebied van logistiek. We kijken dan ook uit naar een goede samenwerking.”

“Voor ERIKS is het VMI-contract met SABIC een bekroning op de jarenlange intensieve samenwerking tussen beide bedrijven op het Chemelot terrein en in Bergen op Zoom. Hiermee komt het totaal aantal VMI-locaties bij industriële afnemers voor ERIKS op 380 locaties in Nederland.” aldus Peter Koolen, Commercieel directeur ERIKS Nederland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven