Algemeen
bakker sliedrecht indar onderwatermotor
Bakker Sliedrecht en zijn partners hebben hun eigen krachtige onderwatermotor ontwikkeld, die kan worden aangepast voor elk type baggerschip (foto's: Bakker Sliedrecht)

De vraag naar onderwatermotoren van Bakker Sliedrecht neemt flink toe in de Chinese markt de laatste jaren. De elektrische systeemintegrator rust inmiddels meerdere Chinese baggerschepen per jaar uit met een dergelijke motor. Bakker Sliedrecht en zijn partners hebben hun eigen krachtige onderwatermotor ontwikkeld, die kan worden aangepast voor elk type baggerschip. Dankzij deze motoren kunnen baggerschepen met een speciaal design ondanks zware omstandigheden tot dieptes van 1000 meter werken.

Op dit moment worden veel baggerschepen gebouwd in China. Bakker Sliedrecht rust meerdere van deze baggerschepen uit met een onderwatermotor. “Het is één van de meest belangrijke onderdelen aan boord van een baggerschip. Als deze motor een storing heeft, kan het hele schip niet werken. Bakker Sliedrecht kan de motoren van hoge kwaliteit leveren die nodig zijn voor deze taak”, zegt salesmanager Eric Guan van Bakker China.

Speciale afdichting

Omdat de vraag van elke klant anders is, kan Bakker Sliedrecht de motor speciaal aanpassen aan elk soort schip, bijvoorbeeld een hopperzuiger, cutterzuiger of diepzeekruiper. Het bedrijf levert zowel met lucht gevulde als met olie gevulde onderwatermotoren. Wat ze vrij uniek maakt, is de speciale afdichting, waardoor ze op grote diepten kunnen werken. De baggerdieptes worden dieper en dieper, vandaar dat een onderwatermotor noodzakelijk wordt. Het bedrijf werkt onder andere samen met de Spaanse motorenbouwer Indar.

Onderwater mijnbouw

Naast baggerschepen gebruiken diepzee graafmachines de onderwatermotoren van Bakker Sliedrecht voor mijnbouw onder water. Bergingsschepen gebruiken ze voor het bergen van gezonken schepen. De motoren worden ontwikkeld en gebouwd in Europa en vervolgens geëxporteerd naar China, waar scheepswerven ze tijdens de bouw van de schepen installeren. Om de uptime van de onderwatermotor van baggerschepen van klanten te maximaliseren, heeft Bakker China een lokaal team dat is getraind in Nederland. Het team kan volledige service ondersteuning bieden op het gebied van reserveonderdelen en onderhoud voor lokale klanten.

Marintec Shanghai

Bakker Sliedrecht heeft een kantoor en service hub in Zhangzhou, Fujian, China, waardoor het bedrijf makkelijk kan samenwerken met Chinese scheepswerven en andere partners op de Chinese markt. Op Marintec, de grootste maritieme beurs in Azië, zal Bakker Sliedrecht een model tonen van de onderwatermotor. Het bedrijf besteedt daarnaast aandacht aan zijn honderdjarig bestaan. De Marintec is van 3 tot 6 december te bezoeken in Shanghai.  

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven