Algemeen
Lenze Wendler SPS 2020
Christian Wendler, CEO van Lenze: "Vanaf oktober zullen onze webcasts over de nieuwste trends in de machinebouw ook weer van start gaan"

Lenze ondersteunt de annulering van de fysieke SPS dit jaar en zet haar digitale offensief voort om in dialoog te blijven met haar klanten. Christian Wendler, CEO van Lenze, gaf gisteren commentaar op het niet doorgaan van de SPS 2020 als fysieke beurs. De SPS 2020 gaat wel door als virtueel event op dezelfde dagen, namelijk 24 tot 26 november.

Wendler: “De afgelopen maanden hebben we allemaal duidelijk laten zien dat de gezondheid en veiligheid van onze medeburgers altijd de hoogste prioriteit moet hebben boven economische belangen. Lenze is dan ook verheugd over de zeer verantwoordelijke beslissing van Mesago om de SPS 2020 niet fysiek te laten plaatsvinden zoals gepland.”

“Als wereldwijd gepositioneerd bedrijf waarderen wij de internationale oriëntatie van SPS en de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met klanten, partners en bedrijven uit de hele wereld. We zijn daarom blij dat het digitale platform SPS Connect een forum voor interactie zal bieden dat openstaat voor een wereldwijde dialoog, ongeacht eventuele reisbeperkingen.”

Digitale en hybride evenementen

“Daarnaast zullen we onze klanten de komende maanden verrassen met een serie van digitale en deels hybride evenementen. Onafhankelijk van onze deelname aan belangrijke industriebeurzen zoals SPS hebben we de afgelopen maanden tal van nieuwe thema’s gelanceerd die onze klanten een beslissend concurrentievoordeel bieden, vooral met het oog op de huidige uitdagingen.”

“Als voorbeeld: we brengen de digitale techniek naar een hoger niveau met nieuwe tools zoals onze Easy System Designer, we ontwikkelen op maat gemaakte systeemoplossingen in samenwerking met onze klanten en met de x500/X4Remote bieden we een Edge computing oplossing met de bijbehorende dataservices voor toegang op afstand tot machines.”

Trends in de machinebouw

“Vanaf oktober zullen onze webcasts over de nieuwste trends in de machinebouw ook weer van start gaan. Wij zijn bijzonder verheugd om de toegevoegde waarde van onze digitale oplossingen en diensten in dit digitale formaat voor het eerst samen met geselecteerde klanten aan de hand van concrete use-cases te demonstreren. Dit en nog veel meer is iets waar onze klanten zich op kunnen verheugen.”

“Maar ondanks alle creativiteit rond alternatieve of nieuwe digitale formules is één ding zeker: de economie heeft beurzen nodig voor een nieuwe start en Lenze heeft ook hoogwaardige fora nodig, zoals de SPS, om de dialoog met klanten op alle niveaus te bevorderen. Wij verheugen ons er daarom op om hopelijk ook volgend jaar weer klanten, zakenpartners en geïnteresseerde bezoekers onder andere omstandigheden en vooral met meer planningszekerheid op onze Lenze-stand te mogen begroeten”.

Geïnteresseerden kunnen zich al registreren voor de aankomende webcasts: https://www.lenze.com/en-de/lenze-live-webcast

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

 • Datum SPS 2022 bekend

  SPS 2022 Neurenberg schuift iets naar voren

  Impressie van een eerdere editie van Smart Production Solutions (Foto: Paul Quaedvlieg) SPS 2022 (Smart Production Solutions) vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 november 2022 in Neurenberg, twee weken eerder dan in voorgaande jaren. In tijden van pandemie geeft dit de hele branche… Lees verder →

 • Festo op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo investeert fors op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen (Foto: Festo) Festo is op weg naar klimaatneutraliteit. “Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen. Als gevolg hiervan zullen tegen het einde van 2023 al onze productie- en logistieke locaties, evenals de… Lees verder →

 • Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox (Foto: Damen) Damen Shipyards Group heeft de Skoonbox overgenomen van Skoon Energy. De maritiem gecertificeerde, multi-inzetbare batterijcontainer zal worden ingezet om op eigen werven duurzame stroom te leveren voor toepassingen waar nu nog vooral dieselgeneratoren of scheepsmotoren worden gebruikt. Deze eerste… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven