Algemeen
Yaskawa high-speed turbo-applicaties
Yaskawa Environmental Energy / The Switch introduceert standaardmotor met massieve rotor met vermogens van 100 kW tot 600 kW (foto: Yaskawa).

Yaskawa Environmental Energy / The Switch heeft duizenden in serie vervaardigde turbo-aandrijvingen voor high speed pomp- en compressorapplicaties geleverd aan diverse marktleiders in hun segment. De op meer dan twee decennia gebaseerde technologie is nu leverbaar in de vorm van gestandaardiseerde, met aandrijvingen gekoppelde motoren leverbaar.

Het tijdperk van overbrengingen neigt langzaam ten einde te lopen (volgens het persbericht van Yaskawa) terwijl nieuwe technieken aan betekenis winnen. Het Japanse merk gaat de tot nu alleen voor grote klanten beschikbare technologie ook in de vorm van gestandaardiseerde pakketten aanbieden. De voordelen hiervan zijn nu ook voor een breder spectrum van hoogtoeren-applicaties beschikbaar.

Hoog rendement

Switch Turbo Yaskawa
De massieve rotorconstructie kenmerkt zich door een hoge mechanische sterkte en stabiliteit (foto: Yaskawa/The Switch)

De robuuste motor met massieve rotor maakt een overbrenging overbodig, zodat toepassingen met hogere toerentallen en grotere beschikbaarheid mogelijk zijn. De in samenhang met overbrengingen optredende mechanische problemen behoren tot het verleden. Met minder onderdelen gaat ook de behoefte aan reservedelen en onderhoud omlaag.

Voor de machine betekent de in Finland gebouwde oplossing een hoog motorrendement, wat wordt gegarandeerd door de moderne rotorstructuur. De massieve rotorconstructie kenmerkt zich door een hoge mechanische sterkte en stabiliteit. Deze is ook compacter en lichter en heeft tot 50% minder plaats nodig dan gangbare constructies.

high-speed motor Yaskawa
Yaskawa pakte op de Hannover Messe flink uit met de standaard high-speed motor (foto: Paul Quaedvlieg).

Elke motor met massieve rotor is voorzien van een passende Yaskawa GA700 frequentieregelaar en vormt daarmee een gebruiksvriendelijk pakket. De applicatie kan gebruik maken van een snelheidsregeling over het totale toerentalbereik, waardoor rendement en energiebesparing worden gegarandeerd.


High-speed turbo-applicaties

Volgens Yaskawa Environmental Energy / The Switch kunnen de nieuwe motoren al binnen twee jaar worden terugverdiend. Het bedrijf beschouwt die als een aantrekkelijke mogelijkheid voor alle applicaties die van de ervaring met high-speed motoren kunnen profiteren, zoals ventilatoren, turbocompressoren, vacuüminstallaties, turbogeneratoren, industriële compressoren voor perslucht en gassen, koelers en turbopompen.

De standaard motoren met massieve rotor bieden vermogens van 100 kW tot 600 kW en toerentallen van 6.000 min-1 tot 21.000 min-1. Ze werken op voedingsspanningen van 380 V tot 690 V. De lucht- of vloeistofgekoelde motor is leverbaar in drie bouwgrootten: 250, 315 en 355.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven