Algemeen

Schaeffler neemt elektromotorfabrikant over

Schaeffler en Compact Dynamics werken al jaren succesvol samen, onder meer in de ontwikkeling van de elektrische aandrijving voor Team Audi ABT Schaeffler in de elektrische FIA-raceklasse Formula E (foto: Schaeffler)

Schaeffler heeft elektromotorfabrikant Compact Dynamics overgenomen van Semikron International. Tevens gaan Schaeffler en Semikron een nauwe samenwerking aan op het gebied van vermogenselektronica. Hiermee verbetert Schaeffler haar competenties op het gebied van de ontwikkeling van elektrische mobiliteit.

Industrie- en automotive toeleverancier Schaeffler heeft deze week een overeenkomst gesloten met Semikron International GmbH. Schaeffler neemt een meerderheidsbelang (51%) in aandelen van Compact Dynamics GmbH, een fabrikant van high-performance elektrische motoren. Tegelijkertijd hebben Schaeffler en Semikron afgesproken om intensiever te gaan samenwerken aan de ontwikkeling van vermogenselektronica en de integratie van de elektronische componenten op dit gebied. Met de overname en de samenwerking breidt Schaeffler haar expertise op het gebied van elektromotoren en vermogenselektronica uit en investeert in de ontwikkeling en productie van elektrische aandrijvingen.

compactdynamics-schaeffler“Als onderdeel van onze strategie ‘Mobility for the Future’ zien wij elektromobiliteit als één van onze belangrijkste toekomstige kansen. De overname van Compact Dynamics en de samenwerking met Semikron is een aanvulling op onze bestaande technologie portfolio en we zien hier extra groeimogelijkheden,” aldus Klaus Rosenfeld, CEO van Schaeffler AG.

Al jaren succesvolle samenwerking

Compact Dynamics, gevestigd in Starnberg (D) is een specialist op het gebied van het ontwikkelen van innovatieve, elektrische aandrijvingen met een focus op high-performance en lichtgewicht elektromotoren met geïntegreerde elektronica in kleine series en in autosport/toepassingen. Schaeffler en Compact Dynamics werken al jaren succesvol samen, onder meer in de ontwikkeling van de elektrische aandrijving voor Team Audi ABT Schaeffler in de elektrische FIA-raceklasse Formula E.

Het meerderheidsbelang en de optie om de resterende aandelen midden 2018 te kopen geeft de Schaeffler Groep de mogelijkheden om een aanzienlijke expertise te ontwikkelen en eigen elektromotoren te gaan produceren voor toepassingen in de automobielsector. De transactie wordt naar verwachting in Q1 2017 afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Massaproductie

Semikron International is marktleider in innovatieve vermogenselektronica. Het samenwerkingsmodel met Semikron zal vooral bestaan uit de gezamenlijke ontwikkeling van vermogenselektronica voor automotive toepassingen. Schaeffler is voornemens om de elektronica van Semikron te integreren in toekomstige alternatieve aandrijfconcepten. Beide partners streven er naar om in een vroeg stadium de ontwikkeling van gemeenschappelijke technologieën aan te gaan om straks met oplossingen te komen voor massaproductie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven