Algemeen
Festo Handling Guide
Machinebouwers en systeembouwers kunnen met de Handling Guide Online hun marktintroductietijd voor geïntegreerde handlingsystemen tot wel 70% verkorten. (foto: Festo)

Met de Handling Guide Online kunnen ingenieurs in recordtijd het juiste kant-en-klare Festo handlingsysteem configureren. Het kan gaan om een systeem met één as, een lineair en vlak 2D-handlingsysteem of een 3D-handlingsysteem. Ze kunnen nu niet alleen extreem compacte of extreem dynamische cartesische robots plannen met behulp van de intuïtieve configuratie- en bestelsoftware. Ze profiteren nu ook van de schakelschemaservice van Eplan en parameterfiles voor de motordrives.

De Handling Guide Online van Festo is een tool om nieuwe systeemoplossingen te configureren en te creëren zonder de waardeketen te verstoren. Dit is mogelijk dankzij de integratie van het configuratie- en bestelplatform in de online productcatalogus van Festo.

Planners zijn hiermee slechts een paar muisklikken verwijderd van het juiste standaardhandlingsysteem, inclusief CAD-model. De afzonderlijke stappen, waaronder offerteaanvraag, lay-out, offerte en CAD-ontwerp, die voorheen 10 tot 15 dagen in beslag konden nemen, kunnen met de Handling Guide Online in korte tijd worden uitgevoerd.

De Handling Guide Online verkort assemblage- en levertijden. Nieuwe standaardproducten verkorten ook het parametriseren en de inbedrijfstellingstijden. Machinebouwers en systeembouwers kunnen zo hun marktintroductietijd voor geïntegreerde handlingsystemen met ongeveer 70% verkorten. Dankzij deze technische tool hebben ontwerpingenieurs meer tijd en ruimte voor creativiteit bij het plannen en de project engineering van de kerngebieden in hun bedrijf.

Handling guide

Met één klik wordt de bestelling naar Festo verzonden. De handling-experts van Festo leveren vervolgens een kant-en-klaar systeem, inclusief alle gebruikersdocumentatie in overeenstemming met de EU Machinerichtlijn, rechtstreeks aan de machine of fabriek.

De Handling Guide biedt nu ook cartesische robots met hoge snelheid op basis van EXCT verticale gantry-systeem met 90 picks per minuut en het vlakke handlingsystemen op basis van de EXCH-serie, die cycli van 100 picks per minuut halen. De compacte vlakke handlingsystemen  en driedimensionale handlingsystemen van de EXCM-serie zijn geschikt voor desktoptoepassingen in assemblage van kleine onderdelen, elektronica-productie of laboratoriumprocessen.

Eplan Schematic Solution

Het maken van een bijbehorende Eplan-project kost tijd en is, afhankelijk van de complexiteit, foutgevoelig. Schematic Solution automatiseert veel van de vereiste processtappen en maakt daardoor tijd vrij voor andere taken. Ook worden projecten foutloos gedocumenteerd. Het individuele elektrische circuit en de pneumatische schema’s kunnen worden aangeschaft als een Eplan-project en als pdf via Schematic Solution in de Festo App World.

Gegevens worden gedurende het hele proces consistent beheerd, wat resulteert in een Eplan-project met een unieke systeem-ID voor elk afzonderlijk handlingsysteem. Foutloze documentatie voor het geconfigureerde handlingsysteem met een mechatronisch beeld van de geconfigureerde ventieleilanden en elektrische terminals zoals CPX, VTSA of MPA wordt met één druk op de knop gegenereerd. Dankzij de integratie van de schakelschemaservice is het configureren van handlingsystemen betrouwbaarder en goedkoper.

Parameterfiles voor motordrives

Festo biedt nu ook parameterfiles voor snelle inbedrijfstelling van de motordrives. De bestanden worden op maat gemaakt op basis van gebruikersinvoer en het berekende systeem en kunnen rechtstreeks in de motorcontroller worden geladen.

Deze file bevat de parameters specifiek voor het handlingsysteem, bestaande uit asafmetingen, motoreigenschappen, feedconstanten en dynamische gegevens. Een speciale functie is dat de controllerinstellingen automatisch worden berekend op basis van de last, het eigen gewicht en de door de gebruiker ingevoerde systeemdynamiek.

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon) Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen… Lees verder →

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven