Algemeen
Festo Handling Guide
Machinebouwers en systeembouwers kunnen met de Handling Guide Online hun marktintroductietijd voor geïntegreerde handlingsystemen tot wel 70% verkorten. (foto: Festo)

Met de Handling Guide Online kunnen ingenieurs in recordtijd het juiste kant-en-klare Festo handlingsysteem configureren. Het kan gaan om een systeem met één as, een lineair en vlak 2D-handlingsysteem of een 3D-handlingsysteem. Ze kunnen nu niet alleen extreem compacte of extreem dynamische cartesische robots plannen met behulp van de intuïtieve configuratie- en bestelsoftware. Ze profiteren nu ook van de schakelschemaservice van Eplan en parameterfiles voor de motordrives.

De Handling Guide Online van Festo is een tool om nieuwe systeemoplossingen te configureren en te creëren zonder de waardeketen te verstoren. Dit is mogelijk dankzij de integratie van het configuratie- en bestelplatform in de online productcatalogus van Festo.

Planners zijn hiermee slechts een paar muisklikken verwijderd van het juiste standaardhandlingsysteem, inclusief CAD-model. De afzonderlijke stappen, waaronder offerteaanvraag, lay-out, offerte en CAD-ontwerp, die voorheen 10 tot 15 dagen in beslag konden nemen, kunnen met de Handling Guide Online in korte tijd worden uitgevoerd.

De Handling Guide Online verkort assemblage- en levertijden. Nieuwe standaardproducten verkorten ook het parametriseren en de inbedrijfstellingstijden. Machinebouwers en systeembouwers kunnen zo hun marktintroductietijd voor geïntegreerde handlingsystemen met ongeveer 70% verkorten. Dankzij deze technische tool hebben ontwerpingenieurs meer tijd en ruimte voor creativiteit bij het plannen en de project engineering van de kerngebieden in hun bedrijf.

Handling guide

Met één klik wordt de bestelling naar Festo verzonden. De handling-experts van Festo leveren vervolgens een kant-en-klaar systeem, inclusief alle gebruikersdocumentatie in overeenstemming met de EU Machinerichtlijn, rechtstreeks aan de machine of fabriek.

De Handling Guide biedt nu ook cartesische robots met hoge snelheid op basis van EXCT verticale gantry-systeem met 90 picks per minuut en het vlakke handlingsystemen op basis van de EXCH-serie, die cycli van 100 picks per minuut halen. De compacte vlakke handlingsystemen  en driedimensionale handlingsystemen van de EXCM-serie zijn geschikt voor desktoptoepassingen in assemblage van kleine onderdelen, elektronica-productie of laboratoriumprocessen.

Eplan Schematic Solution

Het maken van een bijbehorende Eplan-project kost tijd en is, afhankelijk van de complexiteit, foutgevoelig. Schematic Solution automatiseert veel van de vereiste processtappen en maakt daardoor tijd vrij voor andere taken. Ook worden projecten foutloos gedocumenteerd. Het individuele elektrische circuit en de pneumatische schema’s kunnen worden aangeschaft als een Eplan-project en als pdf via Schematic Solution in de Festo App World.

Gegevens worden gedurende het hele proces consistent beheerd, wat resulteert in een Eplan-project met een unieke systeem-ID voor elk afzonderlijk handlingsysteem. Foutloze documentatie voor het geconfigureerde handlingsysteem met een mechatronisch beeld van de geconfigureerde ventieleilanden en elektrische terminals zoals CPX, VTSA of MPA wordt met één druk op de knop gegenereerd. Dankzij de integratie van de schakelschemaservice is het configureren van handlingsystemen betrouwbaarder en goedkoper.

Parameterfiles voor motordrives

Festo biedt nu ook parameterfiles voor snelle inbedrijfstelling van de motordrives. De bestanden worden op maat gemaakt op basis van gebruikersinvoer en het berekende systeem en kunnen rechtstreeks in de motorcontroller worden geladen.

Deze file bevat de parameters specifiek voor het handlingsysteem, bestaande uit asafmetingen, motoreigenschappen, feedconstanten en dynamische gegevens. Een speciale functie is dat de controllerinstellingen automatisch worden berekend op basis van de last, het eigen gewicht en de door de gebruiker ingevoerde systeemdynamiek.

 • metal Work

  Metal Work introduceert nieuwe elektrische aandrijvingen

  Metal Work introduceert nieuwe elektrische aandrijvingen Metal Work introduceert twee nieuwe elektrische aandrijvingen. Zo wordt het portfolio riemaangedreven stangloze elektrische assen uit de BK-serie uitgebreid  met de introductie van bouwgrootte 2. De andere noviteit betreft de nieuwe elektrisch aangedreven Elektro SSC-cilinders. De nieuwe riemaangedreven stangloze… Lees verder →

 • Motrac Industries webshop

  Motrac Industries lanceert webshop voor hydraulische producten

  Motrac Industries lanceert webshop voor hydraulische producten Motrac Industries heeft de afgelopen maanden intensief gewerkt aan een eigen webshop voor hydraulische componenten. De webshop is nu geactiveerd voor klanten, partners en alle belangstellenden. Klanten kunnen 24 uur per dag bestellen en  zoeken naar onderdeelnummers en… Lees verder →

 • webinar Groneman

  Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Interessante webinars deze en volgende week over slipkoppelingen Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen… Lees verder →

 • Phoenix Contact PLCnext certificaat

  Phoenix Contact reikt eerste PLCnext Certified Engineer uit

  Tristen Klein Meuleman (links) krijgt het PLCnext Certified Engineer certificaat uit handen van Bert van der Linden, beide werkzaam bij Phoenix Contact In een snel veranderende wereld, waarin steeds meer nieuwe technologieën en open systemen zullen worden toegepast, zal ook de industriële automatisering een fundamentele… Lees verder →

 • Faulhaber warmtebeeldcamera

  De compacte aandrijving achter de warmtebeeldcamera

  Een van de grote voordelen van temperatuurmetingen met warmtebeeldcamera's, is dat deze methode geschikt is voor massaal gebruik (foto's: Faulhaber) De coronapandemie heeft de hele wereld laten zien wat de gevolgen van een bijzonder besmettelijk virus kunnen zijn. Toeristen en reizigers droegen onbedoeld bij aan… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven