Algemeen

Nieuwe edge computer van Mitsubishi Electric

Mitsubishi edge computer
Mitsubishi Electric's MELIPC edge computing-oplossingen bieden in het kader van Industrie 4.0 procesoptimalisatie met real-time gegevensanalyse en vroege terugkoppeling aan de gebruiker. (foto: Mitsubishi Electric Europe)

Bedrijven die Operational Technology (OT) willen verbinden met hun productieomgeving en hun IT-systemen, hebben nu een nieuwe optie van Mitsubishi Electric. De MELIPC edge computer oplossing ontsluit het potentieel voor optimalisatie door voorspellend onderhoud of kwaliteitsborging, door real-time gegevensanalyse en onmiddellijke terugkoppeling naar de operator.

De MELIPC-oplossing maakt kwaliteits- en productiviteitsverbeteringen mogelijk in branches als de automobiel-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie of biowetenschappen. Hier biedt de real-time processoftware lokale diagnostiek, voorspellende terugkoppeling en visualisaties voor analyse van de productieomgeving.

Analyse-algoritmen voor voorspellend onderhoud en kwaliteitsborging zijn al in de MELIPC-serie geïntegreerd. In continue productieprocessen kan deze oplossing bewerkingen optimaliseren en aanpassen aan variabelen.

De efficiëntie wordt verbeterd door een real-time voorspellend model te maken dat kan worden bijgewerkt en verfijnd op basis van nieuwe procesvereisten. Verpakkingsmachines in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie kunnen bijvoorbeeld fouten detecteren en voorkomen en daarmee de kwaliteit verbeteren.

Real-time edge computer

De MELIPC-oplossing detecteert afwijkingen in de machinestatus in real-time door het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Gedetailleerde statusinformatie wordt terug gerapporteerd naar het automatiseringsniveau. Hierdoor kunnen operators proactief vroegtijdig instel- of onderhoudsacties ondernemen om de efficiëntie te behouden en de beschikbaarheid te vergroten.

Bovendien heeft gedistribueerde edge-gegevensverwerking voordelen op het gebied van gegevensbeveiliging en procesintegriteit. Zelfs in life science-toepassingen kan de MELIPC edge computer oplossing worden gebruikt om gevoelige gegevens op OT-niveau op te slaan en te analyseren in plaats van deze naar de cloud te verzenden. Dit versnelt ook de diagnose in real-time en verlaagt tegelijkertijd de kosten en eisen van de IT-infrastructuur.

De nieuwe MELIPC-oplossing vormt een aanvulling op het bestaande portfolio van edge-computingmodules van Mitsubishi Electric, zoals MAPS SCADA, Dataloggers en Controllers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven