Algemeen
Danfoss Eaton
Miljardenovername: Danfoss neemt Eaton Hydraulics over

Danfoss Power Solutions heeft bekend gemaakt een overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van de hydrauliek-activiteiten van Eaton. De overname markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf en haar ‘Going Great’ strategie. Met de overname is een bedrag gemoeid van 3 miljard euro. De overname is volledig in lijn met de strategie van Danfoss om de kernactiviteiten te versterken en de waarde voor de klant te vergroten.

Danfoss heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om de hydrauliek activiteiten van Eaton over te nemen voor een contante aankoopprijs van 3,3 miljard USD (ongeveer 3,0 miljard euro). De overname is volledig in lijn met de strategie van Danfoss om de kernactiviteiten te versterken en de waarde voor de klant te vergroten.

Eenmalige kans volgens Danfoss

“Vandaag zetten we een belangrijke stap in het creëren van een wereldwijde leider op het gebied van mobiele en industriële hydrauliek. Het is een eenmalige kans om onze grotendeels complementaire portfolios en geografische voetafdruk te combineren. Eaton Hydraulics is wereldwijd een gerespecteerde speler in de industrie, die bekend staat om zijn toegewijde mensen en sterke merken,” zegt Kim Fausing, Danfoss President en CEO.

Danfoss
Danfoss Power Solutions is sterk in de mobiele hydrauliek (foto: Danfoss)

“Door de kennis en ervaring van beide bedrijven te combineren, kunnen onze klanten profiteren van een ongeëvenaarde expertise van één enkele partner. Met deze overeenkomst blijven we investeren in onze kernactiviteiten op het gebied van hydrauliek en digitale oplossingen om zodoende een sterke technologiepartner te blijven.”

Getalenteerde teams met diepgaande kennis hydrauliek

Craig Arnold, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Eaton “We zijn ervan overtuigd dat Eaton Hydraulics veel baat zal hebben bij het feit dat we deel uit gaan maken van een bedrijf dat hydrauliek als core business heeft. Wanneer deze deal is afgerond, zullen twee getalenteerde teams met diepgaande kennis en expertise op het gebied van hydrauliek bij elkaar komen.”

Eaton
Zowel Eaton als Danfoss maken onder andere hydraulische pompen en motoren voor industriële en mobiele toepassingen (foto: Paul Quaedvlieg)

“Eatons team zal deel uitmaken van een bedrijf dat zich inzet om wereldwijd marktleider te worden in mobiele en industriële hydrauliek. Deze gecombineerde business biedt ook voordelen aan klanten en distributeurs door het aanbieden van toonaangevende technologie en een nog veel breder portfolio aan hydraulische oplossingen.”  

Geografisch complementair

Danfoss Power Solutions en Eaton Hydraulics hebben veel organisatorische overeenkomsten, waaronder de bedrijfscultuur en de focus op klanten, R&D en kwaliteit. Beide bedrijven zijn wereldwijd actief en hebben een complementaire geografische basis. De gecombineerde activiteiten zorgen voor een bredere aanwezigheid over de hele wereld. Bovendien zal de overname Danfoss in staat stellen de industriële hydrauliekmarkt te betreden die door Eaton Hydraulics wordt bediend.

Omvang Danfoss met een derde vergroot

Eaton Hydraulics levert producten voor klanten in markten zoals de landbouw, de bouw en in industriële marktsegmenten. De activiteiten zullen worden overgedragen aan Danfoss Power Solutions. Hierdoor worden de 11.000 werknemers van Eaton (met een omzet van 2 miljard euro in 2019) , aan het Danfoss Power Solutions toegevoegd, waardoor de activiteiten op het gebied van hydrauliek zullen verdubbelen. Bij Danfoss werken ongeveer 28.000 werknemers en had in 2019 een omzet 6,3 miljard euro. Bijgevolg zal Danfoss met deze transactie haar omvang met een derde vergroten.

Gericht op innovatie

“Hydrauliek is onze core business, en we hebben onze Power Solutions business al jaren versterkt door een hoge klantgerichtheid, maar ook door aanzienlijke investeringen in technologie. Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van het samenvoegen van deze twee bedrijven tot een volwaardige hydrauliek-speler die gericht is op innovatie en die beschikt over een breed aanbod van producten, robuuste distributiekanalen en een enorm geografisch bereik”, zegt Eric Alström, President van Danfoss Power Solutions.

De transactie is onder voorbehoud van de goedkeuring van alle noodzakelijke instanties en bevoegde autoriteiten en zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven