Algemeen
MCA Stamhuis
Wie tijdens WoTS 2018 goed heeft opgelet, kon zien dat MCA toen al een tipje van de sluier oplichtte (foto: Paul Quaedvlieg).

Per 1 januari 2019 zijn Motion Control Automation (MCA ) in Varsseveld en Stamhuis Lineairtechniek in Twello samen verder gegaan onder één naam: MCA linear motion robotics. De combinatie van de strategische disciplines linear, motion & robotics geeft de nieuwe onderneming een goede positie in de markt als leverancier en industrieel automatiseerder voor zowel de OEM-markt als de  maakindustrie.

Kernwaarden zijn engineering, innovatie, ontzorging en maatwerk in mechatronica totaal oplossingen. Vanuit vijf vestigingen (waaronder binnenkort eentje in de Brainport Industries Campus  in Eindhoven) biedt de combinatie kennis en ervaring via ruim vijftig productspecialisten. MCA gaat vanaf 2019 optimaal haar klanten regionaal  bedienen.

MCA en Stamhuis

MCA begon in 1994 met de levering van elektromotoren en frequentieregelaars en groeide uit tot leverancier en projectbureau voor industriële automatisering en robotica. Daar kwamen Huppertz Technical Services (2016) en Beuk Engineering (2017) bij. Deze bedrijven versterkten MCA met kennis van elektroservice, onderhoud en paneelbouw.

Met 25 jaar ervaring in lineaire geleidingen, aandrijvingen en modules is Stamhuis specialist in lineaire systemen voor de machinebouw en maakindustrie Nederland. Het Lineaircenter in Twello beschikt over een grote voorraad lineaire producten voor de industrie. Het team van product engineers ondersteunt klanten actief bij berekening, selectie en 3D-ontwerp.

Gezamenlijk gaan de bedrijven ‘smart automation’ oplossingen ontwikkelen en realiseren. De engineers beschikken over ruimte ervaring in lineaire techniek, aandrijftechniek, besturingstechniek en robotica en werken samen om machines en productieprocessen te automatiseren en te robotiseren.

Beide bedrijven zijn in 2015 geacquireerd door Biesheuvel Techniek. Sinds de fusie met Brammer in 2017 opereert deze groep onder de naam Rubix Group.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven