Algemeen

Igus verdrievoudigt 3D-printservice

Igus 3D-printservice
Tom Krause, business division nanager Additive Manufacturing bij Igus, bij de nieuwe lasersinter machines (foto: Igus BV)

Steeds meer klanten van Igus maken gebruik van de snelle 3D-printservice voor slijtvaste componenten met een lange levensduur van high-performance plastics. Om aan deze vraag te voldoen, verdrievoudigt de kunststoffenspecialist uit Keulen zijn 3D lasersinter printcapaciteit.

Wanneer de gebruiker een slijtvast speciaal onderdeel of een kleine serie wil produceren, biedt Igus eenoplossing met de 3D printservice. Hij kan zijn CAD-bestand uploaden, het materiaal selecteren en de bestelling activeren. Op deze manier kan de gebruiker, van hobbyist tot grote industriële klant, snel de slijtvaste speciale oplossing van Igus verkrijgen.

De meeste componenten worden vervaardigd via het lasersinter proces. In dit proces, wordt het slijtvaste lasersinter-materiaal Iglidur I3 op het werkplatform aangebracht en met een laser gesinterd. Na elke stap wordt de plaat verlaagd en wordt een nieuwe laag aangebracht. Door de grote vraag naar slijtvaste speciale oplossingen via de 3D printservice heeft het bedrijf zijn capaciteit nu verdrievoudigd met nieuwe lasersinter printers.

3D-printservice

De lasersinter-printers kunnen eenvoudige, complexe en mobiele oplossingen produceren. In een installatieruimte van 220 mm x 170 mm x 300 mm bijvoorbeeld kunnen met de lasersinter-methode binnen 30 uur 5000 glijlagers met een binnendiameter van 10 mm worden geproduceerd.

Lasersinteren waarborgt dat Igus de componenten niet alleen snel, maar ook sterker en voordeliger kan produceren dan met het FDM proces. Hoge kosten zoals de productie van spuitgietmatrijzen vervallen. Eventuele ontwerpwijzigingen kunnen gemakkelijk op de computer worden gemaakt. Bij de conventionele manier van spuitgietmatrijzen maken zou de hele matrijs vervangen moeten worden.

Daarnaast is er geen prijsverschil tussen complexe en eenvoudige vormen. Wanneer de klant slijtvaste tandwielen wil laten produceren, kan hij in de 3D printservice kiezen voor het slijtvaste lasersinter materiaal Iglidur I6, dat speciaal werd ontwikkeld voor tandwielen. Wanneer grote series tot wel 4000 componenten moeten worden geprint, kunnen spuitgietmatrijzen ook worden geproduceerd middels 3D printen, die later worden gebruikt in de spuitgietmachine. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker een geschikt materiaal kan kiezen uit meer dan 50 Iglidur materialen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven