Algemeen

Facta en Vos | Gekas & Boot bundelen krachten

krachtenbudeling Facta en Vos Gekas & Boot
Door de krachtenbundeling van Facta en Vos | Gekas & Boot ontstaat een groep met veel ervaring in elektrische en mechanische aandrijvinge. (foto: Facta)

Service Groep Nederland, moederbedrijf van Facta, heeft de aandelen in technische dienstverlener Vos | Gekas & Boot overgenomen van Vos Industrial Group. Door de overname ontstaat een onafhankelijke technische dienstverlener op het gebied van elektrische en mechanische aandrijvingen en systemen.

Met de strategische overname kan Service Groep Nederland haar klanten meer technische knowhow, een breder dienstenpakket en servicegaranties vanuit heel Nederland aanbieden. Daarmee verstevigt de groep haar positie als onafhankelijke technische dienstverlener in service, onderhoud, reparatie, en revisie van rotating equipment.

Markt verandert

Jeffrey Schotvanger, algemeen directeur Service Groep Nederland, constateert dat de markt behoefte heeft aan een partner die enerzijds een breder dienstenpakket met 24/7 service aanbiedt en anderzijds voldoende omvang heeft om snel en wendbaar te acteren op complexe en acute vraagstukken.

Om de beste kwaliteit met de beste technische mensen te leveren is er schaalgrootte nodig. Schaalgrootte geeft ruimte om te investeren in innovaties en de beste mensen en middelen, maar ook de ruimte om in te spelen op de steeds veranderende klantvraag.

Pompen en tandwielkasten

Vos | Gekas & Boot is met haar professionele organisatie, landelijke dekking en jarenlange technisch vakmanschap de best denkbare partner om de positie van de groep landelijk uit te bouwen. Het bedrijf is sterk in reparatie en onderhoud van pompen en tandwielkasten, maar ook in op conditie gebaseerd onderhoud.

Door de krachten te bundelen met Facta, dat een sterke positie heeft in reparatie, revisie en onderhoud van elektromotoren, ontstaat schaalvergroting. Door de overname kan ook Vos | Gekas & Boot meer bieden aan zijn klanten en krijgen beide bedrijven aansluiting op elkaars markten.

Toekomstvisie

Aan de krachtenbundeling ligt volgens Schotvanger ook een toekomstvisie ten grondslag. “Service en onderhoud van aandrijvingen is een echt specialisme geworden. Dat komt door de toenemende complexiteit van (productie)processen en hoge continuïteitseisen. Verder zien we dat het – mede door de krapte op de arbeidsmarkt – voor bedrijven best een opgave is om een interne technische dienst op niveau te houden.

Je hebt omvang nodig, een flexibele servicedienst, optimaal voorraadbeheer en zorgen voor voldoende bezettingsgraad. Wij nemen die zorg volledig uit handen met een 24/7 servicedienst, inhoudelijk advies en een manier van organiseren die stilstand van processen tot het minimum beperkt.”

Vos | Gekas & Boot is in 2010 ontstaan uit Gekas & Boot en Vos Rotating. Het bedrijf telt zes vestigingen, verspreid over het land, en honderdvijfentwintig medewerkers. Facta heeft twee vestigingen en telt honderdvijftig medewerkers. Service Groep Nederland is behalve van Facta onder meer eigenaar van Optimum Elektrotechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven