Algemeen
Vydraulics Doedijns
Doedijns Group International overgenomen door Vydraulics, v.l.n.r.Robert Don (CFO DGI), Wouter Vullers (CCO Vydraulics), Frank Robben (CEO DGI), Steven Vangeersdaele (CEO Vydraulics), Stijn Schacht (CTO Vydraulics), Olivier Strobbe (Managing Partner Vybros)

De Belgisch/Nederlandse Vydraulics groep heeft Doedijns Group International (DGI) overgenomen. De overname omvat de volgende drie onderdelen van DGI: Doedijns: specialist in systeemoplossingen op het gebied van hydraulica en leverancier van hoogwaardige hydraulische, pneumatische en elektromechanische aandrijf componenten, Sypack: aanbieder van helicopter fueling systemen en Koppen & Lethem: leverancier van hoogwaardige hydraulische en elektromechanische aandrijfcomponenten.

Doedijns, Sypack en Koppen & Lethem zijn niet de eerste partijen die zich aansluiten bij de Vydraulics groep. Vremac Cylinders, Vapo Hydraulics, Hydropack Hydraulics en GDM Precisie Mechaniek zijn reeds onderdeel van de Vydraulics Groep.

Deze overname draagt bij aan de missie van de Vydraulics groep, zijnde het bieden van totaal oplossingen voor systemen, componenten en service op het gebied van bewegings- en besturingstechnologie en proces systemen.

Alles van ontwerp tot productie, inbedrijfstelling en onderhoud kan door de groep worden verzorgd. Basisprincipe is de klant geheel te ontzorgen. De markt vraagt om een autonome en onafhankelijke totaalaanbieder die efficiënt en transparant te werk gaat. Alles in het teken van Operational Excellence.

Groeiambities voor de groep

“Voor Doedijns, Sypack, en Koppen & Lethem vormt deze samenwerking de perfecte vervolgstap om nog beter te voldoen aan de vraag uit de markt en de groeiambitie van de groep te verwezenlijken”, aldus Frank Robben, CEO DGI.

Wouter Vullers, commercieel directeur Vydraulics, vult aan: ”De geografische spreiding van de bedrijven, specialistische expertise en bedrijfsspecifieke marktfocus maken het mogelijk een zeer breed scala aan klanten en industrieën te bedienen.”

“Door onze competenties en markten met elkaar te verbinden, ontstaat een sterke synergie. De focus van Doedijns, Sypack en Koppen & Lethem op betrouwbaarheid, transparantie, klantgerichtheid en het streven naar hoogwaardige technische oplossingen sluit naadloos aan bij de lange termijn visie van Vydraulics.”

Oplossingen met minimale TCO

“De drijvende kracht achter deze samenwerking is een gemeenschappelijk diepgaande passie voor kennis en techniek. Dit resulteert in efficiënte en innovatieve oplossingen”, voegt Steven Vangeersdaele, CEO Vydraulics toe.

“Samen met onze klanten streven we naar oplossingen met een minimale total cost of ownership. De Vydraulics groep wordt ondersteund door een gevestigd familiefonds met een sterke focus op de lange termijn. Dit biedt een stabiele basis voor de verwezenlijking van onze strategie en groeiambitie.”

Huidige identiteit en huisvesting blijft

Doedijns verhuisde onlangs naar een nieuw pand in Zoetermeer

Alle partners in de Vydraulics groep behouden de eigen identiteit en blijven gehuisvest op hun huidige locatie. Onlangs betrok Doedijns een nieuw pand op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Het samengaan komt voort uit de ambitie om te groeien en een nog completere dienstverlening aan onze (gezamenlijke) klanten te kunnen bieden. De overname heeft dan ook geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De betrokken partijen kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven