Algemeen
Bosch rexroth Cytroforce
Samen met tank, veiligheidskleppen en sensoren vormen de CytroForce-modules een zeer compacte en efficiënte servo-hydraulische as met een gesloten vloeistofcircuit (foto: Bosch Rexroth)

De hydraulische lineaire aandrijving naar een hoger niveau tillen. Dat doet Bosch Rexroth met de evolutionaire CytroForce, waarbij diverse componenten samen een intelligente compacte as vormen voor kracht-, bewegings- en positioneringstaken. De out-of-the-box oplossing zet een nieuwe standaard op het gebied van vermogensdichtheid, energie-efficiëntie en stille werking. Plug-and-produce ready geleverd, zelfs niet-hydraulisch georiënteerde machinefabrikanten profiteren van een geoptimaliseerde TCO, aldus de hydrauliekspecialist. Want aansluiten gebeurt elektrisch.

De Cytroforce werd vorige week voor het eerst getoond tijdens het online event Rexroth on Air – Connected Hydraulics. Allereerst een compliment aan Bosch Rexroth. Industriële componenten die er gelikt uitzien, dat zien we niet vaak in de hydrauliekwereld. Maar deze CytroForce mag er zijn qua looks. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Het gaat om de geleverde prestaties.

De CytroForce-M kan een kracht leveren tot 1.200 kN, heeft een slag tot 1,0 m en een snelheid  tot 0,8 m/s, afhankelijk van de configuratie. De positioneringsnauwkeurigheid is 10 µm, de herhaalnauwkeurigheid is 5 µm. Verder voldoet de robuuste CytroForce aan IP65.

Mechanisch monteren, elektrisch aansluiten

Om productieve en efficiënte persen, metaalbewerkingsmachines en andere specifieke toepassingen mogelijk te maken, is de CytroForce consequent afgestemd op efficiëntie, beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Geschikte productdocumentatie is beschikbaar tot en met het 2D of 3D CAD-model. De hydraulische assen zijn in de fabriek voorgeconfigureerd en hoeven – na mechanische installatie – alleen nog maar elektrisch te worden aangesloten.

Eenvoudig onderhoudsconcept

Ook het onderhoudsconcept is eenvoudig: met behulp van een servicekit kunnen zelfs servicemedewerkers van buiten het bedrijf vloeistofmonsters nemen voor laboratoriumanalyse. Het bijvullen vereist geen specifieke kennis. De servicekits zijn beschikbaar voor alle servo-hydraulische assen (SHA) van Bosch Rexroth inclusief de CytroForce.

In combinatie met Rexroth’s ODiN (Online Diagnostics Network) service is ook condition monitoring of predictive maintenance mogelijk, wat de beschikbaarheid van de machine verder vergroot.

Gebaseerd op Sytronix

De modulaire CytroForce is gebaseerd op de beproefde toerental-afhankelijke Energy-on-demand aandrijving Sytronix. Deze energiezuinige unit die bestaat uit servoaandrijving en hydraulische vaste of variabele hydrauliekpomp.

In de CytroForce komen daar een manifold en een differentiaal- of tandemcilinder bij. Alle hydraulische componenten en interfaces zijn met behulp van de nieuwste processen flow-geoptimaliseerd. Dit vermindert de geluidsemissie en verhoogt de prestaties bij minimale afmetingen.

Samen met de tank, veiligheidskleppen en sensoren vormen de CytroForce-modules een zeer compacte en efficiënte servo-hydraulische as met een gesloten vloeistofcircuit, energy on demand en een uniform aandrijf- en besturingsconcept.

De Rexroth on Air – Connected Hydraulics presentatie kan hier worden bekeken:

 • Zevende as van Rollon: extra maten voor kleine robots

  Rollon heeft zijn assortiment zevende assen uitgebreid met twee extra maten voor automatiseringstaken met een lager laadvermogen (foto: Rollon) Met de productlijn Seventh Axis biedt Rollon een uitgebreid portfolio van modulaire aluminium assen voor robottoepassingen. Nu is het assortiment uitgebreid met twee extra maten in… Lees verder →

 • ABB breidt met overname portfolio flexibele automatisering uit

  ABB neemt ASTI Mobile Robotics Group (ASTI) overnemen. Hiermee kan ABB een compleet portfolio aanbieden voor de volgende generatie van flexibele automatisering. (foto’s: ABB) ABB heeft aangekondigd dat het de ASTI Mobile Robotics Group (ASTI) zal overnemen, fabrikant van autonome mobiele robots (AMR). Hiermee wordt… Lees verder →

 • ABB introduceert geavanceerd HMI-scherm

  Met de Lite Panel introduceert ABB een geavanceerd HMI-scherm om tot 28 verschillende elektrische ABB-componenten te monitoren en besturen. (Foto: ABB) Met Lite Panel introduceert ABB een veilige, tijdbesparende en eenvoudig te installeren oplossing om tot 28 elektrische componenten te monitoren en besturen. Elektronische componenten,… Lees verder →

 • Voxan en Max Biaggi plannen nieuwe wereldrecordpoging

  Voxan en Max Biaggi bereiden een nieuwe recordpoging voor. (Foto: Venturi) Motorfietsfabrikant Voxan, onderdeel van Venturi, fabrikant van elektrische voertuigen, maakt zich op voor het veroveren van een nieuw snelheidsrecord. Na het vestigen 11 nieuwe records in november 2020, wordt de elektrische motorfiets Voxan Wattman… Lees verder →

 • Huisman schaalt 3D-printen van kraanhaken op

  De 3D-geprinte kraanhaken wegen elk 1700kg en hebben een hijsvermogen van 350mt (foto: Huisman) Huisman, leverancier van step-changing technische oplossingen, heeft geslaagde tests uitgevoerd met vier nieuwe 3D-geprinte 350mt kraanhaken op basis van strenge eisen en onder toezicht van de onafhankelijke certificerende autoriteit Lloyd’s Register.… Lees verder →

 • Schaeffler start productie van 2in1 elektrische assen in China

  De 2in1 elektrische as van Schaeffler integreert de reductietransmissie en de elektromotor in één compacte eenheid. (foto's: Schaeffler) Schaeffler begint met de productie van 2in1 elektrische assen in haar productiefaciliteit in Taicang, China. Het elektrische assysteem bestaat uit een elektromotor en een transmissie. De productiestart… Lees verder →

 • Siemens breidt motorportfolio voor procesindustrie uit

  Simotics XP-motoren van 0,25 tot 460 kW beschikbaar in gasgroepen IIB en IIC (foto: Siemens) De explosieveilige laagspanningsmotoren van de Simotics XP-serie van Siemens zijn nu beschikbaar in het gehele vermogensbereik van 0,25 tot 460 kW in gasgroepen IIB en IIC. Met hun premium efficiëntie… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven