Algemeen
B&R Automation
De nieuwe digitale uitgangsmodule X20DO4332-1 van B&R heeft geïntegreerde pulsbreedte-modulatie (foto: B&R)

De nieuwe digitale uitgangsmodule X20DO4332-1 van B&R heeft geïntegreerde pulsbreedte-modulatie (pulse width modulation, PWM) en is een voordeliger alternatief voor motormodules. Bovendien biedt deze module een dither-functie die voorkomt dat kleppen blijven ‘plakken’.

Pulsbreedtemodulatie wordt voornamelijk gebruikt voor het aansturen van grotere belastingen, zoals elektromotoren. In plaats van het gebruiken van elektronica om een continue ingangsspanning tot op de gewenste motorspanning te regelen, wordt de elektromotor aangestuurd door de breedte van de schakelimpulsen te variëren. Dit proces bespaart een aanzienlijke hoeveelheid energie.

Dither-functie voorkomt ‘plakken’

Met zijn dither-functie voorkomt de uitgangsmodule dat kleppen blijven plakken. Dit komt vooral voor wanneer kleppen langere tijd in een constante positie worden gehouden, in het bijzonder in vloeistoffen.

Dankzij de dither-functie oscilleert de klep enigszins rond het instelpunt van de positie om zo te voorkomen dat deze blijft plakken. De X20-module is uitgerust met vier uitgangen met driedraads aansluitingen en kan een nominale uitgangsstroom van 2A leveren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven