Algemeen

ABB en B&R ondersteunen OPC UA TSN als standaard

OPC UA TSN
ABB en docher B&R ondersteunen de industrie brede acceptatie van OPC UA TSN (foto: Paul Quaedvlieg).

Net zoals HTML de groei van het web stimuleerde, zal Open Platform Communication Unified Architecture (OPC UA) industriële spelers in staat stellen om het volledige potentieel van Industrie 4.0 te ontsluiten. In een door de OPC Foundation gepubliceerde aankondiging verklaart de organisatie haar visie om de wereldwijde industriële interoperabiliteitsnorm te worden.

OPC UA zal van toepassing zijn op alle niveaus van industriële automatisering. Gecombineerd met Time Sensitive Networking (OPC UA TSN) kan het platform een groot aantal verschillende bussystemen vervangen. Apparaten van verschillende leveranciers zullen met elkaar kunnen praten, vanaf het veldniveau via het controller-niveau helemaal tot aan de cloud.

OPC UA TSN

ABB en docher B&R ondersteunen de industrie brede acceptatie van OPC UA TSN. Ze willen de interoperabiliteit binnen de industriële automatisering stimuleren en hebben een belangrijke rol gespeeld bij het samenbrengen van stakeholders uit de industrie. Doel is een op open standaarden gebaseerde communicatie voor Industrial IoT tot stand te brengen. Daarnaast zal ABB in 2019 een zetel in het bestuur van de OPC Foundation innemen om de ontwikkeling van de nieuwe technologie verder te versnellen.

Omdat OPC UA over TSN leverancier-neutraal is, zullen de inspanningen van klanten niet langer worden bemoeilijkt door incompatibele protocollen of eigen ecosystemen. Dit vergemakkelijkt de integratie en stimuleert innovatie, een vereiste nu de vierde industriële revolutie de digitalisering versnelt via koppeling van miljarden slimme apparaten over de hele wereld.

OPC UA TSN moet bedrijven in staat stellen om de voordelen van multi-vendor, peer-to-peer communicatie, communicatie tussen tussen besturingen en sensoren, PLC’s en DCS’en te benutten zonder dat dit kostbaar en tijdrovend hoeft te zijn qua softwareontwikkeling, gateways en bridges.

Klanten zijn daardoor niet langer gebonden aan leveranciers op basis van het gebruikte communicatieprotocol. Acceptatie van de nieuwe standaard zal leiden tot cross-industriële samenwerking en partnerschappen stimuleren die worden gedreven door wat de meeste waarde voor klanten oplevert.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven