Ga naar hoofdinhoud

Webinar: SMC PneuSAFE

Donderdag 10 februari 10.00 tot 10.45 uur

Complete oplossingen voor uw pneumatische veiligheid

Bij het ontwerp van een machine heeft u wellicht de verplichte risico-analyse uitgevoerd volgens de ISO 12100 norm. Daarbij heeft u mogelijk locaties aangetroffen die een gevaar kunnen opleveren. Het risico op letsel moet u dan voorkomen of in ieder geval beperken.

U kunt dit onder meer doen door het pneumatische gedeelte van het besturingssysteem aan te passen, waarbij een zogenaamde veiligheidsfunctie wordt geïntegreerd. De betrouwbaarheid van deze veiligheidsfunctie wordt uitgedrukt in Performance Level, zoals bepaald in ISO 13849.

Donderdag 10 februari van 10:00 tot 10:45 uur demonstreert onze Safety Specialist Gert-Han Konijn u graag de nieuwe SMC app PneuSAFE. Daarmee kunt u in drie stappen een volledige en veilige pneumatische besturing selecteren. Deze bestaat onder meer uit een:

  • pneumatisch schema
  • bill of material met een overzicht van alle componenten en hun artikelnummers
  • rapport, gecontroleerd door TÜV Rheinland, dat u direct in uw machinedossier kunt opnemen.

In onze rol als kennispartner zetten wij ons voortdurend in om de industrie te helpen veilige machines te ontwikkelen die tegelijkertijd kostenbesparend zijn. Zo kunt u voldoen aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG.

Schrijf u in via deze link.

Wij kijken uit naar uw deelname op donderdag 10 februari.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven