Webinar

Dit webinar is geweest op woensdag 10 februari 11.00 uur – 11.30 uur.

Benno Brinkers, Product Marketing Manager bij Festo, geeft op woensdag 10 februari van 11:00 t/m 11:30 uur een webinar over het innovatieve ventieleiland Motion Terminal VTEM.

Dit is het eerste ventieleiland dat aangestuurd wordt door apps. Hiermee is het, het eerste product dat de naam gedigitaliseerde pneumatiek verdient. Dit product biedt meer functiemogelijkheden voor de pneumatische aandrijfelementen in nieuwe, maar ook oude machines. Inschrijven voor het webinar.

Blackbox

Het Festo VTEM-ventieleiland werkt als een soort blackbox waarmee ventielen allerlei taken kunnen uitvoeren en op elke machine zijn weg vindt, waarbij de druk en doorlaat per poort van het ventiel wordt geregeld. In combinatie met analoge of digitale ingangen kunnen dan ook positietaken worden uitgevoerd met een app.

Eenvoudige upgrade van oude machines

Interessant is dat zowel oude als nieuwe machines gebruik kunnen maken van deze innovatie. Je verandert bijvoorbeeld je oude machine in een veel snellere versie met meer flexibiliteit en functies. Daarnaast opent het nieuwe mogelijkheden voor industrie 4.0, zoals datatransparantie, voorspellend onderhoud en bij storingen.

Digitalisering helpt om voortijdig in kunnen grijpen

Digitalisering gaat verder dan alleen een programmeerbaar ventieleiland. Zo wordt de beschikbare procesdata gebruikt om gedrag van de functie in de machine te kunnen voorspellen. Festo heeft al projecten met kunstmatige intelligentie  uitgevoerd. Dit  helpt klanten om voortijdig in te grijpen in hun productieprocessen. 

Tijdens dit webinar zal Benno Brinkers meer inzicht geven in dit innovatieve ventieleiland en de mogelijkheden hiervan. Inschrijven hiervoor kan hier.

Ben je nu al nieuwsgierig naar VTEM-ventieleiland. Lees dan alvast het blog: Retrofitten met VTEM Motion Terminal verhoogt productiviteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven