Ga naar hoofdinhoud

Filtertechniek voor de hydrauliek

Door samenwerking van een aantal leden (Hitma Filtratie, Parker Hannifin, Hydac en Bosch Rexroth) van branche-organisatie Feda is bij Deltapress een technische leergang tot stand gekomen over filtertechniek voor de hydrauliek. De bijbehorende CD bevat ondersteu-nend en verhelderend les- en studie-materiaal, per hoofdstuk een presen-tatie met de afbeeldingen uit het boek met extra informatie, teken- en foto-materiaal, animaties en filmpjes.

Om de inzetbaarheid van een hydraulische aandrijving te garanderen, is een optimale conditionering van de hydraulische olie een eerste vereiste. In deze technische leergang wordt ingegaan op begrippen en technieken die een rol spelen bij het schoon, droog en luchtvrij houden van de vloeistof. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan cavitatie, herkomst en be-strijden van vaste verontreinigingen, water-, lucht- en thermische vervuiling maar ook onderhoudsmanagement, uitvoeringsvormen van filters en normen voor het testen van filterelementen. Deze en andere onderwerpen worden uitvoerig belicht in de technische leergang.

Het boek wordt uitgegeven door Deltapress, uitgever van educatieve en technische boeken. De leergang is vanaf 1 oktober te bestellen bij deze uitgeverij. Volgens brancheorganisatie Feda is de technische leergang een waardevolle aanvulling op de reeds eerder verschenen technische leer-gangen van de Feda.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven