Pagina 17 van: Aandrijftechniek – nummer 8 – 2017

TECHNIEK Vakbeurs
www.AT-aandrijftechniek.nlNOVEMBER 2017 AT AANDRIJFTECHNIEK 17
Technologische innovaties bepalen
toekomst agri & food sector
De innovaties binnen de agri en food sector volgen elkaar in
snel tempo op: sensoren, drones, autonome robots, smart
farming, big data, vision technologie, slimme ledverlichting…
Tijdens de tweede editie van AgriFoodTech op 13 en 14
december in ‘s-Hertogenbosch komen deze technologieën
bij elkaar.
[tekst] Ad Spijkers [foto’s] Paul Quaedvlieg
Om de wereld blijvend van voedsel te
voorzien, schaarste aan te pakken en in te
spelen op de veranderende voedselketen
moet de sector efficiënter, effectiever,
duurzamer en anders produceren. Dit
geldt zowel op het land of in de kas als in
de machinebouw en de voedselverwer-
kende industrie.
Tijdens AgriFoodTech brengt Mikro-
centrum samen met een aantal partners
de topsectoren High Tech Systemen &
Materialen, Agri & Food en Tuinbouw &
Uitgangsmaterialen samen. Zowel op de
beursvloer als in het lezingenprogramma
staan vier thema’s centraal: machinebouw
en automatisering, big data en ICT, smart
en vertical farming en tenslotte testen,
meten en kwaliteit (hygiëne).
Het evenement faciliteert kennisover-
dracht, nieuwe business kansen, interactie
en samenwerking voor (internationale)
professionals werkzaam in de machine-,
apparaten- en systeembouw, zaadverede-
ling, agrariërs, tuinbouw, kas- en erfbetre-
ders, voedselverwerkende industrie, on-
derwijs en wetenschap, overheid en zake-
lijke dienstverlening. AgriFoodTech wordt
georganiseerd door Mikrocentrum in
samenwerking met het AgriFoodTech
Platform (FME, FNLI, LTO Nederland en
4TU met ondersteuning van het ministerie
van Economische Zaken), GMV, Hightech
NL en ZLTO.
Beurs en congres
De techneuten onder ons zullen uiteraard
graag met eigen ogen al dat technologi-
sche moois willen bekijken. Op de beurs-
vloer tonen honderddertig exposanten
hun allernieuwste innovaties. Ook zijn er
vijf technologische Themapleinen inge-
richt: OEM (Innovatieve machines),
Precisielandbouw, De slimme kas, Drone
Area en Big Data.
Maar het evenement is meer dan alleen
een vakbeurs. Op woensdag 13 december
vindt het AgriFoodTech Platform Congres
plaats. In het grotendeels Engelstalig pro-
gramma delen (inter)nationale sprekers
hun kennis over veranderende voedselke-
tens en -systemen. Tijdens deze dag komt
de bezoeker te ‘(W)eten wat je niet (w)eet’.
Tijdens deze dag wordt er uitgebreid aan-
dacht besteed aan de veranderende maat-
schappij, de rol die technologie daarin
heeft en de gevolgen van en voor onze
voedselketen en het bedrijfsleven. Tot de
sprekers behoren topfunctionarissen van
ABB Robotics, PepsiCo en Open Ag Tech-
nology Group. Zij gaan dieper in op hoe
internationaal wordt omgegaan met ver-
nieuwende technologie en consumenten-
gedrag.
In de serie Future Food Talks, onderdeel
van het middagprogramma, worden
nieuwe technologieën, ‘food for the
future’ en robots besproken door game
changers uit de agrifoodsector. De dag
wordt afgesloten door een nog mysteri-
euze keynote spreker die zijn visie geeft
op de toekomstige rol van consumenten
in de veranderende maatschappij en
welke impact dit heeft op (agrifoodtech)
business. In breakoutsessies gaan deelne-
mers in kleine(re) groepen dieper in op
specifieke invalshoeken van AgriFood-
Tech.
AgriFoodTech wordt georganiseerd in de
Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Toe-
gang tot de beursvloer en de hier gehou-
den lezingen is gratis. Hetzelfde geldt
voor het congres, maar hiervoor graag
wel van tevoren aanmelden via de web-
site.
www.agrifoodtech.nl
Agrarische producten zijn vaak gevoelige
producten. Het vergt de nodige technolo-
gie, zowel qua gripper als vision en motion
control, om de verwerking ervan te auto-
matiseren.
Robots zullen de
komende jaren ook
in de agri & food
sector hun rol gaan
spelen.
17_agrifood.indd 17 15-11-17 10:16