Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 8 – 2020

In deze editie:

 • VOOR DE EERSTE KEER
  Onlangs heeft de in Nederland ontwikkelde en gebouwde PAL-V Liberty de Europese testen doorstaan en mag het voertuig de openbare weg op. Een bijzondere verschijning en prachtig technisch vernuft.
 • MOBIELE MACHINES 4.0
  Waar gaan we naar toe in een wereld waar conventionele aandrijftechniek steeds vaker wordt gecombineerd met elektronica. Wordt de mobiele industrie een voorbeeld voor de fabrieksautomatisering?
 • SUPERSNEL BIN PICKING
  Random bin picking met optische sensoren is een speciale discipline binnen de industriële automatisering. Een verbeterde versie van de bin picking-sensor van ISRA Vision maakt goede resultaten en een hoge snelheid mogelijk.
 • 65 JAAR AXIS & STUIFMEEL
  Voor AXIS & Stuifmeel had 2020 een feestelijk jaar moeten worden met een echte ‘jubileumstand’ op de WoTS. Helaas heeft Covid-19 hier een stokje voor gestoken. Wel een terugblik met directeur Perry Eijhout, maar vooral vooruitkijken in de wereld van de aandrijftechniek.
 • OBJECT-GEORIËNTEERD PROGRAMMEREN
  Voor seriemachines in verschillende uitvoeringen en de eis om deze machines te integreren in een intelligent machinenetwerk is object-georiënteerd programmeren de juiste keuze. Lasal van Sigmatek is vanaf de grond af object-georiënteerd opgebouwd.
 • 3D GEPRINTE ZWENKARM
  WEMO heeft samen met Additive Center een eerste pilot met additive manufacturing uitgevoerd. De zwenkarm van de automatische productielijn voor plaatwerk is geredesigned en 3D geprint. Doordat deze zwenkarm kan worden aangedreven met een lichtere pneumatische aandrijfcilinder wordt de cyclustijd korter.
 • IGBT7 VOOR MOTORAANDRIJVINGEN
  Semikron toont praktische voorbeelden van de implementatie van IGBT7 en belicht de daaruit voortvloeiende voordelen. Gebaseerd op vermogensmodules voor toepassingen bij motoraandrijvingen.
 • TECHNISCH HOOGWAARDIGE MAAIERS
  De maaiers van Roberine zijn technisch hoogwaardige voertuigen. Bosch Rexroth levert de hydraulische aandrijvingen en de elektronica. De samenwerking tussen beide bedrijven draagt bij aan een sterk en betrouwbaar product.
 • REGENERATIEVE ENERGIE OPSLAAN
  Bij high-speed handlingsystemen wordt tijdens het remmen regeneratieve energie gerecupereerd in het aandrijfsysteem. Voor Ilsemann Automation was het de uitdaging om de remenergie zo effectief mogelijk te gebruiken. SEW Eurodrive vond een aandrijfoplossing.
 • TESTFACILITEIT VOOR LAGERS
  Lagerschade of -uitval kan talloze oorzaken hebben. SKF bouwt in zijn Research and Technology Development (RTD)-centrum een experimentele testfaciliteit om ongeëvenaarde inzichten te bieden in de mechanismen achter lagerdefecten en lagerprestaties te voorspellen.
 • SUCCESVOLLE STOOTDEMPING
  Kleine stootdempers helpen engineers om machines en systemen beter te laten presteren met hogere cyclustijden. Daarnaast zorgen ze voor minder geluidsoverlast en een kleiner uitvalrisico. ACE laat vier toepassingen zien van het brede scala aan mogelijkheden.
 • PRODUCTNIEUWS
  Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven