Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 7 – 2021

SLIMME WIELLADER
De Volvo LX03 is het eerste echte voorbeeld van een zelflerende concept wiellader met een intelligent besturingssysteem. Hoe een LEGO Technic model een echte machine werd.

INNOVATIEVE OOGSTMACHINE
De Hyler Sativa 200 is een bijzondere oogstmachine, die ook voor hennep kan worden ingezet. De diverse data worden via het BODAS Connect IoT-systeem van Bosch Rexroth naar de cloud gestuurd.

ELEKTRISCHE DREDGER
De nieuwste Bell A-frame Dredger van Bell Dredging Equipment heeft een volledig elektrische aandrijving. Aangestuurd door een aantal Nidec DFS-frequentieregelaars.

17 SYNCHRONE SERVOASSEN
De Stevenline van Steven BV is een innovatieve yoghurt-afvulmachine. De complexe mechanische aandrijftechniek bestaat uit zeventien synchrone servoassen van SEW-Eurodrive.

 INNOVATIEF PROTOTYPE
Met het innovatieve prototype RS Q e-tron neemt Audi in 2022 voor het eerst deel aan de Dakar-rally. Bijzonder is het door software gekoppelde 4 wheel drive systeem

ELEKTRIFICATIE MOBIELE MACHINES
Om de elektrificatie van off-highway machines te ondersteunen en te promoten, introduceert Bosch Rexroth met eLION, een uitgebreid portfolio nieuwe componenten.

AUTONOME TRACTOREN
De AgBot van AgXeed is een trekker die volledig autonoom zijn werk doet. AgXeed staat voor complete autonomie in de landbouw met hardware, virtuele planningtools en waardevolle datamodellen.

ENERGIETRANSITIE OP EUROPORT
Op het gebied van aandrijftechniek was er op de beurs Europort 2021, begin november in Rotterdam Ahoy genoeg nieuws te vinden. Daarbij lag de nadruk op duurzame maritieme aandrijvingen.

HOOGWAARDIGE PRODUCTIE
Bij BMW is de productie van de vijfde generatie hoogspanningsaccu’s en accumodules voor de elektrisch aangedreven BMW’s in volle gang. Dit gebeurt in het Competence Centre for E-Drive Production in het Duitse Dingolfing.

DIGITALE TRANSFORMATIE
Veel fabrikanten vinden het IIoT te ingewikkeld om te implementeren. John Timmers van Emerson geeft aan dat het wel degelijk mogelijk is om de digitale transformatie te maken.

KRACHTIGE AANDRIJVINGEN
ABM Greiffenberger ontwikkelt aandrijfsystemen voor de intralogistiek. Klanten kunnen kiezen voor individuele oplossingen. De Sinochron-motoren bijvoorbeeld kunnen sensorloos worden aangestuurd en hebben een hoog startmoment.

PRODUCTNIEUWS
Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven