Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 6 – 2021

SENSOREN OM MEE TE ‘PRATEN’
Tribotté is race-engineer bij het Alpine Elf Matmut Endurance Team. Niets van de prestaties van de auto ontgaat hen dankzij duizenden telemetriegegevens die tijdens de race in real time naar de pits worden verzonden. Dit dankzij vijfhonderd sensoren.

HIGHTECH YOGHURT-AFVULMACHINE
De werknemers van Steven BV bouwden, na het plotseling overlijden van hun directeur, in slechts vijf maanden tijd een volledig nieuwe automatische yoghurt-afvulmachine. Samen met Festo werd er een hightech machine neergezet.

INNOVATIEVE DUNRINGLAGERS
Kaydon dunringlagers, die Rodriguez al vele jaren in zijn assortiment heeft, zorgen voor beweging van space-applicaties – ook op het internationale ruimtestation ISS. Voor de huidige Mars-missie worden Kaydon RealiSlim dunringlagers gebruikt.

NATIONALE AANDRIJFTECHNIEKDAG 2021
Op 2 november organiseert Aandrijftechniek de Nationale Aandrijftechniekdag 2021. Een twee uur durend online event met als onderwerp: De Elektromotor. Bosch Rexroth behandelt de elektromotor als sensor en Faulhaber de gelijkstroom micromotoren.

ENERGIECONTAINERS VOOR BINNENVAART
De Alphenaar is het eerste Nederlandse binnenvaartschip dat voor de energievoorziening gebruikmaakt van verwisselbare energiecontainers. Deze zogenaamde ZESpacks zijn gevuld met groene-stroom-batterijen.

EV-LAB ONDER HOOGSPANNING
Het Innovation Lab Delft van ABB ontwikkelt slimme laadsystemen en laad-infrastructuren die een snelle groei van elektrisch vervoer mogelijk maken. Aandrijftechniek ging kijken in Delft.

NIEUWE AANSTURING AFKORTINSTALLATIE
Voor de aansturing van een meelopende afkortinstallatie bij Hardeman schakelde TechTron voor de hardware-engineering Bosch Rexroth in. De nieuwe hypermoderne aandrijving past perfect in Hardemans productieproces.

ROVC TECHCENTER IN NIEUW JASJE
Het ROVC TechCenter brengt zowel beginnende als ervaren technici, weer helemaal up-to-date dankzij praktijkgerichte bijscholing. En nu in een nieuwe omgeving. Aandrijftechniek ging naar de opening van dit state-of-the-art praktijkcentrum.

GRATIS NAAR EUROPORT 2021
Van 2 tot en met 5 november vindt de 40e editie van Europort plaats in Rotterdam Ahoy, een van de eerste momenten voor de maritieme sector om weer samen te komen. Bezoekers kunnen nu een gratis ticket boeken via europort.nl.

DIGITALISERING PERSLUCHTSYSTEMEN
De trends binnen de blower- en compressortechnologie zijn energie-efficiëntie, intelligente besturing en voorspellend onderhoud. Met de oprichting van Aerzen Digital Systems worden persluchtsystemen gedigitaliseerd.

PRODUCTNIEUWS
Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

 

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven