Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 5 – 2020

In deze editie van Aandrijftechniek:

 • ZWAARSTE CILINDER
  China zoekt meer offshore windmolenparken in dieper gelegen gedeeltes van de zeebodem om meer groene energie te kunnen produceren. Het land liet hiervoor het grootste heischip ter wereld bouwen. De cilinder in de installatie speelt een cruciale rol.
 • MEGA TRANSPORTBAND
  Eerder dit jaar werd ’s werelds sterkste transportband in Chili in bedrijf gesteld. Efficiënte elektromotoren vervangen de dieselaangedreven mijntrucks, waardoor de CO2-uitstoot bij het transport van het materiaal met meer dan tweederde werd verminderd. Een hoge beschikbaarheid, minimale slijtage en eenvoudig onderhoud van de componenten waren essentiële criteria bij het ontwerp van dit systeem.
 • INDUSTRIËLE PRODUCTIE MET 5G
  Met 5G zijn industriële productieprocessen nog beter te koppelen en aan te sturen. In de nieuwe fabriek van Rittal in Haiger werd een intern mobiel 5G-netwerk geïnstalleerd. De eerste pilotprojecten zijn al gedefinieerd.
 • INNOVATIEVE SCHUURMACHINE
  De breedbandschuurmachine ‘Perfect’ van Kündig, voor de verwerking van op hout gebaseerde materialen, beschikt over een state-of-art besturingstechnologie van Sigmatek. Het Remote Access Platform zorgt voor veilige toegang op afstand.
 • COBOTS HELPEN HET MKB
  Voor de komende jaren wordt een ernstig tekort aan arbeidskrachten verwacht. De cobots van Omron zijn een voorbeeld hoe veelzijdig en ongecompliceerd robots tegenwoordig zijn, ook voor het mkb.
 • TOTAALAANBIEDER IN DE HYDRAULIEK
  Met de overname van Doedijns wordt Vydraulics een autonome en onafhankelijke totaalaanbieder in de hydrauliek. Het bedrijf heeft een evenwichtig aanbod van cilinders, componenten, projecten/services, hydraulische units en systemen.
 • CONDITIEBEWAKING TANDWIELKASTEN
  Bedrijven willen niet onnodig vroegtijdig, maar zeker niet te laat onderhoud plegen. Vervanging van defecte machinecomponenten kan flink in de papieren lopen en de levertijden voor vervangingsdelen kunnen lang zijn. Er zijn verschillende technieken beschikbaar om de conditie van een tandwielkast te bepalen. Het WearSens sensorsysteem bewaakt de olieconditie op een innovatieve manier.
 • IT IN PRODUCTIELIJNEN
  Mitsubishi Electric gaat samen met Contact Software oplossingen aanbieden om het veldniveau intelligent te verbinden met bedrijfs-IT en zo de beschikbaarheid van het productieapparaat te maximaliseren.

 

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven