Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 5 – 2019

In deze editie

In nummer 5 – 2019 van Aandrijftechniek – Passion for technology, vindt u :

DISRUPTIEVE AANDRIJFTECHNIEK

De Lightyear One is de allereerste auto op zonneenergie die geschikt is voor lange afstanden. Een knap staaltje innovatieve techniek en behoorlijk disruptief.

OP WEG NAAR EEN MODEL BASED ENTERPRISE

Papierloos werken en digitalisering in de productie horen in de praktijk vaak bij elkaar. Want eigenlijk wil een bedrijf als ASML dat de toeleveranciers overstappen op Model Based Definition.

NIEUWE GENERATIE PLC’S EN FREQUENTIEREGELAARS

Uitfasering van onderdelen was voor Hitachi een belangrijke reden om nieuwe series PLC’s en frequentieregelaars te ontwikkelen. Ze beschikken nu over een uitgebreide functionaliteit.

ECHT GROTE AANDRIJVINGEN

De aandrijvingen van Lütgert zijn vooral groot. Met een speciaal en geoptimaliseerd gietproces kan het bedrijf alle aandrijfschijven zonder modelkosten gieten.

DE JUKLOZE AXIALE FLUX MOTOR

Een klant van de Belgische start-up Magnax presenteerde eind juni de eerste toepassing van de ‘yokeless’ axiale flux motor in een personenauto. Wat maakt dit motortype zo aantrekkelijk voor de autoindustrie?

MULTIDISCIPLINAIRE SAMENWERKING

De Dutch Fluid Power Transmission Conference (DFPTC) heeft op 10 oktober als thema ‘Intelligente hydraulische aandrijftechniek’ en richt zich op multidisciplinaire samenwerking.

TIV 2019 VOOR DE MAAKINDUSTRIE

Op 17, 18 en 19 september opent Evenementenhal Hardenberg haar deuren voor de maakindustrie.

PRODUCTIE IN EU BIEDT VOORDELEN

WEG heeft in Santo Tirso een moderne, state-of-the-art fabriek neergezet voor de productie van laagspanningsmotoren.

INNOVATIEVE LAADTECHNOLOGIE

Bij Porsche wordt volop ingezet op e-mobiliteit en elektrische sportwagens. Het bedrijf ontwikkelde daarvoor een eigen laadtechnologie.

RAZENDSNELLE RETRO-FIT FORCEERMACHINE

PMF Machinefabriek wilde een grondige modernisering van zijn forceermachine. De totale ombouw mocht niet langer dan twee weken duren. De hulp van Bosch Rexroth werd ingeschakeld.

LOOPREVALIDATIEROBOT MET REKSTROKEN

Gable Systems heeft een nieuwe looprevalidatierobot ontwikkeld voor patiënten, die loopproblemen hebben als gevolg van een beroerte. Een slim mechanisme met rekstroken van HBM meet de krachten op het lichaam van de patiënt.

NAUWKEURIGE LINEAIRE-ROTERENDE MOTOREN

Voor vul- en verpakkingsprocessen brengt LinMot nu lineaire-roterende motoren met geïntegreerde sensoren op de markt. Deze werken uiterst betrouwbaar en nauwkeurig.

PRODUCTIELIJN INNOVATIEF BEVEILIGD

De rollen bandstaal die Thyssenkrupp vervaardigt, worden nauwkeurig geïnspecteerd. Als onderdeel van een uitgebreide moderniseringsslag bij het bedrijf, implementeerde Unitechnik een uniform functioneel veiligheidsconcept.

 

Bekijk de gratis preview
De volledige editie lezen?
Al geabonneerd? Log hier in

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven