Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 4 – 2019

In nummer 4 – 2019 van Aandrijftechniek – Passion for technology, vindt u :

ELECTRIC GOES UNDERGROUND

Het afgelopen jaar testte Caterpillar in een Canadese intensief met een elektrisch aangedreven mijnshovel. Een kijkje diep onder de grond.

INDUSTRY 4.0 LIVE STREAM

Op de Hannover Messe van dit jaar konden bezoekers bij Sick een blik in de productie werpen van de moderne fabriek in Freiburg. Hoe doen ze dat toch die Industrie 4.0 geleide productie?

ROBUUSTE REGELAARS OP MAAT

De applicatie van de aandrijving maakt wel degelijk het verschil. Daarom ontwikkelt Invertek behalve standaard regelaars ook diverse applicatie-specifieke regelaars. Een overzicht.

BETROUWBARE AANDRIJVINGEN

Een goed functionerende en betrouwbare machine ontwikkelen door in de engineeringfase de juiste keuzes te maken. Machinefabrikant Avercon weet hoe dat moet.

AKOESTISCHE SENSOREN

Als praktijkvoorbeeld voor de akoestische bewaking van machines kozen onderzoekers van het Fraunhofer IDMT voor een hydraulische axiale plunjerpomp.

HYDROSTATISCHE AANDRIJFLIJNEN

Tobroco-Giant en Bosch Rexroth werken al jaren samen aan de ontwikkeling en productie van hydraulische aandrijvingen. Aandrijftechniek ging kijken in Oisterwijk.

INTEGRATIE MOTOR EN REGELAAR

Het uitgangspunt voor nieuwkomer i2motion is de integratie van motor plus frequentieregelaar. Daarbij wordt in de eerste plaats uitgegaan van de elektromotor.

HOOGSPANNING IN PARIJS

Een rondreizend gezelschap van raceteams, coureurs en media promoot wereldwijd elektrisch rijden en de technologie eromheen. Aandrijftechniek keek met titelsponsor ABB in Parijs mee achter de schermen.

FLUISTERSTIL OFF ROAD

Een passie voor elektrische aandrijflijnen en voertuigtechniek in combinatie met een haarscherp beeld van ‘de toekomst’, leidde tot de bouw van fluisterstille hybride quad.

APPS BEPALEN DE FUNCTIE

Voor het realiseren van de verschillende functies in een flushunit, koos system integrator Total Productivity voor de inzet van de Motion Terminal VTEM van Festo.

NIEUWE BUSINESSMODELLEN MKB

Het technologie-netwerk it’s OWL geldt in Duitsland als een van de grootste initiatieven voor Industrie 4.0. Ze ontwikkelen nieuwe basistechnologieën, met name voor het MKB.

BRANDSTOFCELLEN DE TOEKOMST?

Bosch stapt samen met Powercell in de markt voor brandstofcellen voor personen- en vrachtauto’s. Volgens Bosch zit hier een potentieel in van miljarden euro’s.

FEDA ACTUEEL – AANDRIJVEN EN AUTOMATISEREN

Lees hier al het nieuws dat de FEDA te melden heeft

PRODUCTNIEUWS

Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek en besturingen.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven