Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 3/4 – 2020

In deze editie van Aandrijftechniek:

 • ANDERHALVE METER, HET NIEUWE NORMAAL!
  Veel fabrieken zijn de afgelopen weken weer opgestart met hun productie. Maar het is anders, met mondkapjes en afstand houden, ook bij Porsche in Duitsland.
 • RETROFIT CONTAINERKRAAN
  Railport Brabant terminal schakelde Nedcranes in om een bestaande containerkraan te optimaliseren en moderniseren. WEG leverde de motoren, de tandwielkasten en frequentieregelaars waardoor de kraan veel efficiënter werd.
 • DIGITALISERING POMPEN BIEDT MEERWAARDE
  In een gemeenschappelijk pilotproject hebben Siemens en Grundfos hun kennis en ervaring gebundeld. Ze ontwikkelden een motorpompsysteem met IoT functionaliteit bij eindklant Danish Crown.
 • MOBIELE MACHINES WORDEN SLIMMER
  Om de benodigde rekenkracht voor data-analyse en autonome processen te garanderen, biedt B&R een PC voor mobiele machines aan. Een hoog rekenvermogen is essentieel voor een autonome machine.
 • ONDERHOUD BEPERKEN EN LEVENSDUUR VERLENGEN
  Een interview met Thom van Oss van Apex Dynamics over de productie van tandwielkasten. Het bedrijf in Taiwan maakt er 50.000 van, per maand. Binnenkort verhogen ze de productie.
 • CONDITION MONITORING ZWARE TANDWIELKASTEN
  Met DriveRadar voor industriële tandwielkasten heeft SEW Eurodrive een systeem ontwikkeld waarbij continu de conditie van de tandwielkast gemonitord wordt. Alle relevante parameters worden automatisch gemeten en geanalyseerd.
 • CONDITION MONITORING GEINTEGREERD IN HPU
  Doedijns kreeg van een klant opdracht om een volledig hydraulisch aandrijf- en besturingssysteem te ontwikkelen en te installeren; inclusief leidingwerk en bekabeling, inbedrijfstelling en onderhoud.
 • TOELEVERKETENS VERSNELLEN MET AM
  Additive Manufacturing biedt diverse voordelen die leidend kunnen zijn voor Industrie 4.0. Festo maakt daar inmiddels gebruik van. Dus gingen we samen op bezoek bij AM-fabrikant HP in Spanje.
 • BETERE TANDWIELEN DANKZIJ SIMULATIE
  De eisen die aan de tandwielen worden gesteld, nemen voortdurend toe. Simulatie biedt veel mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van tandwielen en tandwielkasten.
 • DELICATE PRODUCTIE HORLOGES
  Kostbare horloges worden deels samengesteld in assemblagestations, die de horlogemakers met semi-automatische processen ondersteunen. Voor een delicate en soepele hantering zorgen de aandrijvingen van Faulhaber.
 • ‘GOOD NEWS SHOW’ IN NASH VEGAS
  Aandrijftechniek bezocht in het pré Corona-tijdperk de 3DExperience World in Nashville, Tennessee. Voorheen heette dit event SolidWorks World. Waarom deze naamverandering? En welke consequenties heeft dit voor de vele SolidWorks users wereldwijd? De stand van zaken op het gebied van 3D-engineering software.
 • PRODUCTNIEUWS
  Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

 

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven