Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 3 – 2023

SIMULTAAN COATEN EN BEWERKEN
Het Simultaneous Machining and Coating (SMaC), ontwikkelt door Fraunhofer ILT, combineert lasercladden met draaien, slijpen of frezen.

DATA ALS DRIJVENDE KRACHT
Alltrec maakt gebruik van de complete telematica-oplossing van Bosch Rexroth om zijn werktuigdragers op afstand te beheren.

PIONIEREN MET WATERSTOF
Passend bij het thema waterstof en brandstofcellen op de Hannover Messe van dit jaar presenteerde SEW-Eurodrive als hoogtepunt de nieuwste conceptstudie van het bedrijf: milieuvriendelijke waterstoftechnologie als energiedrager voor AGV’s.

FOCUS OP COMPONENTEN
MH Hydraulics is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat hydraulische componenten verkoopt, repareert en onderhoudt. Naast nieuwbouw vierde het bedrijf onlangs zijn 50-jarig bestaan.

BIO-SMEERMIDDELEN ZIJN GELIJKWAARDIG
Volgens Van Meeuwen Lubrication neemt de vraag naar bio-smeermiddelen flink toe, maar er heerst vanuit het verleden bij gebruikers nog een – inmiddels onterechte – terughoudendheid.

AANSTUREN VANUIT DE PLC
Bij de mobiele metselrobot PAX fungeert de Sigmatek besturing als het hart van een systeem waarin modulaire sensoren en actuatoren geïntegreerd zijn.

INNOVATIEVE LABORATORIUM-AUTOMATISERING
Het bedrijf MolGen ontwikkelde de PurePrep TTR, die 320 samples per uur kan prepareren voor verdere moleculaire verwerking. Met aan boord: laboratorium-technologie van Festo.

AANDRIJFTECHNIEKSPECIALIST IN DE BREEDTE
In juni is het groot feest bij Hydrauvision in Schoondijke. Het bedrijf bestaat 50 jaar. Inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke aandrijfspecialisten in Nederland. Vooral op het gebied van hydrauliek, maar steeds meer hybride en elektrisch.

ENERGIE BESPAREN MET ELEKTROMOTOREN
Een energiebesparende elektromotor op een pomp plaatsen levert niet altijd de grootste energiebesparing op. Dat is de mening van de specialisten van The Rotating Company en Orbits.

SAMENSMELTING VAN OT EN IT
De meeste activiteit en drukte op de Hannover Messe bevond zich rondom de exposanten die bezig zijn met een verdere digitalisering van de industrie. En dat zijn niet meer alleen de componenten-leveranciers, maar ook de tech-giganten uit de IT-sector.

REVOLUTIE OF EVOLUTIE?
Nadat Flender ongeveer 30 jaar geleden de Flender Standard Gearbox (FSG) vestigde als de industriestandaard voor industriële tandwielkasten, introduceerde de fabrikant onlangs op de Hannover Messe zijn opvolger: Flender One.

PRODUCTINFORMATIE
Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven