Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 3 – 2022

In dit nummer:

ELEKTRIFICATIE BOUWSECTOR
Electrauvision, een divisie van Hydrauvision, leverde Danfoss-aandrijflijnen aan Electric Construction Equipment (ECE). Dat bedrijf elektrificeert Doosan bouwmachines.

EEN PASSIE VOOR ENGINEERING
Een foto van een tankaandrijving schaal 1 op 5 ging eind 2021 ‘viral’ op Linkedin. Voor Marcel Jansen, eigenaar van Descon Development, kwam dat compleet als een verrassing.

SERVOPNEUMATIEK VOOR BALANCERS
Engineers bij Zuidberg ontwikkelden voor een nieuwe PTO-assemblagelijn speciale balancers. Deze maken het werk van de assemblagespecialisten een stuk ergonomischer, dankzij servopneumatiek.

PERSLUCHTLEKKAGES OPSPOREN
Nog nooit eerder was het zo belangrijk om tijd en energie te steken in het terugdringen van energiekosten. Acoustic imager-technologie kan helpen om flinke energiebesparingen te realiseren in persluchtsystemen.

UITDAGINGEN BIJ CONNECTOREN
Lapp toonde tijdens een digitaal event wat er allemaal bij komt kijken bij het ontwerp van moderne connectoren voor hoge stroomsterktes. Stephan Schlegel van de TU Dresden geeft uitleg.

REGELAAR MET APP EN NFC
Control Techniques, onderdeel van Nidec, introduceerde onlangs een micro-frequentieregelaar. De nieuwe serie wordt standaard geleverd wordt met een innovatieve app en NFC-technologie.

3D PRINTING BIJ DIESELMOTOREN
Zowel Cummins als MAN Energy Solutions gebruiken binder jetting technologie om kritische onderdelen te 3D-printen. Met als doel het milieuvriendelijker maken van dieselmotoren.

HYDRAULIEK IN DYNAMISCHE KRANEN
Betrouwbare hydraulische systemen zijn een essentieel onderdeel van de dynamische E-Crane kranen. Hiervoor doet het bedrijf al ruim 25 jaar een beroep op Bosch Rexroth.

MET WATERSTOF ‘OFF THE GRID’?
Hyvia opende onlangs een nieuwe productiefaciliteit in Flins (FR) voor de bouw van brandstofcellen en randapparatuur voor waterstofmobiliteit. Die zijn nodig voor de Renault bestelauto’s op waterstof.

3D-PRINT PLATFORM
Binnen het platform DAP3D zijn zowel alle technische én juridische zaken geregeld voor het ter plekke 3D-printen van reserve-onderdelen. Handig voor Defensie, maar ook voor de industrie.

ELEKTRISCHE KRAANMOTOR
Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten en de vraag naar meer duurzaamheid, werkt ook Liebherr aan alternatieve aandrijvingen. Het bedrijf test momenteel de nieuwe LTC 1050-3.1 met elektrische kraanmotor.

PRODUCTNIEUWS
Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven