Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 2 – 2023

COLUMN: KNAKWORST EN RED BULL
In zijn column gaat hoofdredacteur Paul Quaedvlieg in op een belangrijk mechanisch component. Maar wat hebben knakworst en Red Bull daar mee te maken?

RUPSLADER BREEKT MET TRADITIES
De Amerikaanse bouwmachinefabrikant Bobcat houdt van reuring scheppen. Vorig jaar introduceerde het bedrijf een hydrauliekloze rupslader, nu hebben ze ook de cabine verwijderd.

PROFITEREN VAN SERVOTECHNIEK
Machinebouwer Koppert laat de draaifunctie van hun bekervuller niet meer volledig pneumatisch aandrijven, maar met behulp van de ERMS draai-aandrijfunit van Festo.

NIEUWE PULS VOOR TANDWIELPRODUCTIE
Een 100 jaar oude productietechniek wordt nieuw leven ingeblazen. Dat liet de Van Hoof Groep, samen met Sandvik Coromant, Okuma en Dana Belgium, zien op een kennismiddag over Power Skiving.

EMC WORDT STEEDS BELANGRIJKER
Elektromagnetische interferentie kan leiden tot het falen van een compleet systeem, zoals bijvoorbeeld een containerkraan. Dus wordt EMC van de componenten steeds belangrijker.

WAT GAAT AI DOEN MET ENGINEERING?
Tijdens het 3DExperience World event van Dassault Systèmes in Nashville, draaide het naast duurzaamheid, cloud based software en simulatie vooral om artificial intelligence.

VIJF OVERKOEPELENDE MEGATRENDS
Wie een goed beeld wil krijgen van de laatste technologische trends en ontwikkelingen voor de industrie, kan niet om de Hannover Messe heen. Die vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 april.

LUISTEREN NAAR MOTORREDUCTOREN
In het kader van een onderzoek gebruikte Lenze bij hun End-of-line inspectie akoestische meetapparatuur. Dankzij machine learning en het genereren van datasets loopt de Duitse fabrikant hiermee voorop.

DE PLEK VOOR ONDERHOUDSPROFESSIONALS
De combinatie van de conferentie EuroMaintenance en de beurs MaintenanceNext maakt Rotterdam midden april dé Europese ontmoetingsplek voor onderhoudsprofessionals.

EFFICIËNTE TRANSPORTBANDEN
De nieuwe fabriek van Agricon in het Belgische Balen, blinkt vooral uit door een efficiënte interne logistiek. Daarvoor zorgde het bedrijf Konings Transportbanden samen met Nord Drivesystems.

MATRIX-TECHNOLOGIE VOOR MEDTECH
De eisen die gesteld werden aan het ontwerp van een mobiel beademingsapparaat waren streng. Het elektrotechnische bedrijf Escatec benaderde daarom BIBUS. Voor de zuurstofvoorziening wordt gebruik gemaakt van nauwkeurige snelschakelventielen.

PRODUCTINFORMATIE
Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven