Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 2 – 2021

 • MONA LISA IN DE SNEEUW
  Om te laten zien hoe nauwkeurig spot spraying technology is, bedacht Agrifac iets ludieks, met milieuvriendelijke kleurstof een schilderij maken in de sneeuw.
 • GROEI COBOTS DOOR CORONA
  ABB Robotics breidt zijn portfolio uit met de nieuwe cobot-families GoFa en SWIFTI. Het bedrijf verwacht dat de industrie meer gebruik gaat maken van cobots, vooral gedreven door de coronapandemie.
 • HOT SWAP MAAKT SAFETY FLEXIBEL
  Met de Safety-Hot-Swap feature van Sigmatek kunnen machineonderdelen met noodstopfunctie flexibel in het systeem af- en elders in het machinenetwerk aangemeld worden. Zelfs tijdens ‘run’-time.
 • HEAVY-DUTY AANDRIJFLIJN
  Dana introduceert een nieuwe aandrijflijn voor terreinkranen met hefvermogens van 83 tot 110 ton en terminaltrekkers.
 • PRESTATIES HYDRAULISCHE AANDRIJVINGEN
  In een onderzoek van Innas naar de prestaties van verschillende hydraulische aandrijvingen, zijn acht verschillende merken doorgemeten en getest. Qua efficiëntie komen de traditionele pompen niet bijzonder gunstig uit de bus.
 • ZWENKAANDRIJVING VOOR VRACHTSCHEPEN
  Het Nederlandse eConowind ontwikkelde een innovatief zeilsysteem dat een revolutie moet teweegbrengen in de scheepvaart. Zwenkaandrijvingen spelen hierbij een belangrijke rol.
 • MACHINEVEILIGHEID OP MAAT
  Pilz heeft een nieuw digitaal businessmodel voor machineveiligheid opgezet. Gebruikers stellen via een intuïtief te bedienen online tool ‘hun’ eigen veiligheidsrelais samen.
 • BETROUWBARE SYSTEMEN ONTWIKKELEN
  EPS levert pompoplossingen voor de internationale industrie, petrochemie, offshore en de maritieme sector. Het bedrijf werkt samen met ABB dat de frequentieregelaars en elektromotoren levert.
 • VIRTUEEL MODELLEREN
  Conventionele vliegtuigmotoren zitten op de grens zitten qua efficiency. Rolls-Royce ontwikkelde het UltraFan concept en maakte daarbij gebruik van digitale technologieën  zoals virtual modelling.
 • LASERCLADDING MET ROBOTS
  Tot nu toe zijn er weinigen die robots durven in te zetten voor additieve productieprocessen. Het Duitse project ‘ProLMD’ bewijst dat dit wel degelijk mogelijk is.
 • ALS DE SCHERMEN OP ZWART GAAN
  Door Industrie 4.0 en automatisering zijn machines en installaties steeds gevoeliger voor cyberaanvallen Bepaal daarom een industriële aanpak voor cybersecurity waarbij de norm IEC 62443 leidraad is.
 • PREDICTIEF ONDERHOUD MET AUTOML
  Dankzij de kennis en inzichten in de machineprestaties die AutoML biedt aan SKF, kan het bedrijf samen met de klant op een volledig nieuwe manier onderhoud plannen en voorraden optimaliseren.
 • NIEUWE ACCU’S VERLAGEN SCHEEPSEMISSIES
  Hoogspanningsaccu’s ontwikkeld door XALT Energy worden straks toegepast in de nieuwste ferry’s van het Britse P&O. De accu’s verlagen de scheepsemissies in het Nauw van Calais.
 • PRODUCTNIEUWS
  Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven