Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 1 – 2023

In dit nummer:

VLIEGEN OP WATERSTOF

Airbus heeft bevestigd dat het een vliegtuigmotor op waterstof ontwikkelt. De combinatie van fuel cell en elektromotor in één wordt beschouwd als een mogelijke oplossing voor emissievrij vliegen.

SPARREN OVER ELEKTRISCH

De ontwikkeling van elektrische aandrijvingen in mobiele machines gaat momenteel hard. De engineers van ELSTO sparren daar regelmatig over met de engineers van VDL Translift.

OEM EN TOELEVERANCIER

Dromec Drives is een dedicated toeleverancier van tandwielkasten en elektromotoren. Kennis en ervaring komt van Dromec Winches, dat al decennialang liersystemen met aandrijvingen ontwikkelt.

DIESEKO ONTWIKKELT ELEKTROMOTOR

De Dieseko Group ontwikkelt momenteel een speciale elektromotor die tot 40G krachten kan weerstaan. Deze moet het elektrisch-hydraulische trilblok PVE 24VMe gaan aandrijven.

ELEKTROHYDRAULISCH POWERPACK

Op de Bauma 2022 toonde Bucher Hydraulics het Smart PowerPack S (SPP S), een intelligent, elektro-hydraulisch aggregaat. Is dit de oplossing voor milieuvriendelijkere bedrijfsvoertuigen?

TIJDSDRUK HYDRAULISCHE STUWKRAAN

Bosch Rexroth puzzelde met Rijkswaterstaat en Mourik-Dynniq aan een nieuwe stuwkraan in de Maas bij Linne. Onder tijdsdruk, want de nieuwe kraan moest snel operationeel zijn.

INNOVATIEVE MOTIONTECHNOLOGIE

Het Belgische bedrijf WIcreations maakt innovatieve motiontechnologie voor de entertainmentsector. Het bedrijf werkt al sinds 2005 samen met Control Techniques en vertrouwt volledig op hun drive-technologie.

BLAUWDRUK VOOR OPSCHALING

Eind januari opende Koning Willem-Alexander de nieuwe batterijfabriek van ELEO op de Automotive Campus in Helmond. De fabriek is een blauwdruk voor verdere internationale opschaling.

ENERGIEZUINIGE BRUGAANDRIJVING

De nieuwe aandrijving van de Vlielandbrug in Alkmaar is uniek door het toepassen van een zuigeraccumulator. Deze ondersteunt de twee hydrauliekcilinders bij het openen van de brug.

VISIE OP HYDRAULISCHE SLANGEN

Er is een aantal individuele eisen als het gaat om het kiezen van een gevlochten hydraulische slang. Luca Pozzi van Parker geeft een visie op hydraulische slangen met allround prestaties.

MISSION TO ZERO

De ABB fabriek in Ede sloot zich aan bij de ‘mission-to-zero’. De transformatie wordt gerealiseerd door digitale technologieën te combineren met maatregelen om het energieverbruik te verminderen en door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

PRODUCTNIEUWS

Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven