Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 1 – 2021

 • GROOTSTE TESTBANK
  Rolls-Royce heeft met succes zijn eerste vliegtuigmotor getest op haar nieuwe Testbed 80. Dit is de grootste en slimste indoor aerospace testbank ter wereld.
 • IMPACT DIGITALISERING
  Festo gaat zijn slimme digitale oplossingen combineren met de uitgebreide knowhow uit industriële toepassingen. Wat is de impact van digitalisering op de engineer en wat kan een bedrijf als Festo doen om die engineer te helpen?
 • OVERNAME PAST IN STRATEGIE
  Hydrauvision heeft vorig jaar IHC Fundex Equipment overgenomen van IHC IQIP. Aandrijftechniek sprak met directeur Brenno de Zwart van Hydrauvision: “De basisgedachte voor de overname was, dat we willen groeien in de breedte.”
 • HET ULTIEME TRANSPORTSYSTEEM?
  B&R heeft de magnetische levitatietechnologie volledig in zijn automatiseringssysteem geïntegreerd en introduceert ACOPOS 6D. Een technologie die de verschuiving van een strikt lineaire productstroom naar een open productieruimte inluidt.
 • ELEKTRIFICATIE AUTOMOTIVE
  Schaeffler plukt de vruchten van haar specifieke bedrijfsdivisie voor elektrische mobiliteit. Het start de massaproductie voor meerdere producten in alle elektrificatieniveaus voor EV’s.
 • CONSERVEREN VAN GOGH’S ERFGOED
  ASML zet haar kennis en kunde in voor een bijzonder project, het monitoren van oude schilderijen van Van Gogh. Hoe de combinatie van mechatronica, optica, sensoren en software zorgt voor een nauwkeurige detectie en analyse van oude meesters.
 • REMOTE COMMISSIONING
  De engineers van Bosch Rexroth reizen normaal gesproken mee om ter plaatse in he buitenland de assemblage te begeleiden. Maar door Covid-19 ging daar een streep door. Remote commissioning is het nieuwe sleutelwoord.
 • AANDRIJVING MET HOLLE AS
  Diverse toepassingen vragen om een aandrijving met een centrale opening om bijvoorbeeld licht, kabels of componenten doorheen te kunnen leiden. Tot voor kort leidde dit in conventionele aandrijfsystemen tot compromissen.
 • ENERGIEDICHTHEID BATTERIJEN
  DAF Trucks is de eerste die op een truck batterijen met een lithium ijzerfosfaat kathode (LiFePo4) toepast in combinatie met een anode van grafiet. Maar is de verdubbeling van de energiedichtheid een doorbraak of inhaalslag?
 • E-MOBILITY INNOVATION LAB
  Het E-mobility Innovation Lab van ABB bij de TU Delft is de nieuwe wereldwijde hub voor de R&D van het bedrijf op het gebied van EV-hardware- en softwareontwikkeling. Dat het in Delft ligt is geen toeval. Hier barst het van technisch talent
 • ELEKTRISCHE BROMFIETS
  De Achterhoekse startup Brekr is in 2018 gestart met de ontwikkeling van een nieuwe elektrische bromfiets. De focus lag vanaf het begin op de aandacht voor techniek en design.
 • ZELFRIJDENDE E-CARTS
  Dankzij de inzet van de TBEN-L-PLC van Turck kon het Duitse bedrijf Krups Fördersysteme fors besparen op bedrading en inbedrijfstelling van hun nieuwe e-Cart-systeem.
 • PRODUCTNIEUWS
  Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

 

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven