Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 1 – 2020

In Nummer 1 – 2020 van Aandrijftechniek vindt u onder meer:

  • Ook bouwmachines kunnen duurzaam worden ontwikkeld en ingezet. Dit toont Case Construction Equipment aan met de bijzondere wiellader ProjectTetra, die onlangs de Good Design Award won.
  • Festo is groot geworden met pneumatische en elektrische aandrijvingen. Nu wil het bedrijf dieper in de digitalisering duiken. “We moeten niet bang zijn voor artificial intelligence.”
  • Lantech ontwikkelt end-of-line verpakkingsmachines en heeft standaardisatie tot norm verheven. Control Techniques is ‘prefered supplier’ voor Lantech op het gebied van frequentieregelaars.
  • Dieselmotoren krijgen te maken met strengere wet- en regelgeving ten aanzien van de uitstoot van roetdeeltjes en stikstof. Welke maatregelen treffen fabrikanten en welke alternatieven zijn er?
  • De nieuwe serie compacte vertragingskasten van Neugart is speciaal bedoeld voor toepassing in Automated Guided Vehicles. Hiermee kunnen zware lasten 24/7 worden verplaatst.
  • Facta is een groot onderhoudsbedrijf op het gebied van rotating equipment in Nederland. Een gesprek met Jeffrey Schotvanger over de achtergronden en de algemene trends in de technische dienstverlening.
  • Om de hogere vermogens van windturbines het hoofd te bieden ontwikkelde Hydrautrans de Drive Train. Een aandrijflijn met een mechanisch-hydraulische overbrenging.
  • Klanten van Bosch Rexroth bezochten de fabriek van tandwielpompen in Neurenberg en de fabriek van axiale plunjerpompen en -motoren in Elchingen. Aandrijftechniek keek mee in de complexe productie.
  • Met de M-Line is AWL-Techniek een pionier met betrekking tot het modulair opbouwen van productielijnen. Het bedrijf maakt hierbij gebruik van de Ethernet-technologie van Turck.
  • SPS is een vakbeurs voor slimme en digitale automatisering. SPS staat niet meer voor ‘SPS IPC Drives’, maar voor Smart Production Solutions. Het systeemdenken overheerst meer en meer.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven