Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 7 – 2020

 • MADE IN GERMANY
  BMW voert zijn productiecapaciteit van elektrische aandrijflijnen verder op en blijft dat doen in Europa. De nieuwe eDrive combineert elektromotor, transmissie en vermogenselektronica in één behuizing.
 • DATAVERWERKING VOOR SUPERJACHTEN
  Als toeleverancier en partner van De Keizer marine engineering, levert B&R marine gecertificeerde X20 PLC’s en I/O stations die worden toegepast in het nieuwe DekaSis ‘alarm monitoring en control system’ voor superjachten.
 • MARITIEME ELEKTROMOTOREN
  De Britse elektromotorenfabrikant Equipmake heeft een reeks geavanceerde en toch kostenefficiënte elektromotoren ontwikkeld, specifiek voor de maritieme sector. Bovendien hebben de speciale elektromotoren Formule 1 genen aan boord.
 • NAUWKEURIG DRAAIKRANSLAGER
  Bij de ontwikkeling van het gestandaardiseerde platform LAP-C nam GTE-engineering verschillende aandrijvingsvarianten onder de loep. Uiteindelijk viel de keuze op een klantspecifiek aangepast draaikranslager van Rodriguez in combinatie met een tandriemaandrijving.
 • SLIMME SERVO-AS
  Een innovatief motion control-concept dat de complexiteit vermindert en moderne, intelligente functies voor IIoT biedt, creëert voordelen voor OEM’s en machine operators. De smart servo axis is dan ook niet zomaar een aandrijving.
 • 20 JAAR KTR BENELUX
  Dit jaar bestaat KTR Benelux 20 jaar. Aandrijftechniek sprak met Hans Hagedoorn over een startende en groeiende onderneming, de fabriek in Rheine, maar natuurlijk ook over koppelingen, Kerstliedjes, China en helaas ook de coronacrisis..
 • MATERIAALKRINGLOOP BATTERIJCELLEN
  De BMW Group heeft zich tot doel gesteld om een gesloten en duurzame materiaalkringloop voor batterijcellen te ontwikkelen. Er is momenteel een snel groeiende vraag naar batterijcellen en -modules.
 • STABIEL ELEKTRICITEITSNET
  Oude mijnschachten gebruiken om energie op te wekken. Dit geniale idee komt uit Schotland en krijgt vorm dankzij de Nederlandse liertechnologie van Huisman. Het prototype, een test rig van 250 kW, wordt opgebouwd in de haven van Leith bij Edinburgh.
 • IS WATERSTOF DE JUISTE KEUZE?
  Volgens Bosch zijn brandstofcelaandrijvingen dé oplossing voor lange afstandsverkeer van goederen. Zeker met behulp van regeneratief opgewekt waterstof wordt dan klimaatneutraal transport mogelijk. Bosch geeft zeven redenen waarom waterstof in veel gevallen de juiste keuze is.
 • 3D PRINTEN KRITISCHE ONDERDELEN
  Spyros Panopoulos kiest bewust ervoor enkele kritische onderdelen uit een verbrandingsmotor te printen. Onderdelen worden met generative designtechnieken ontworpen en daarna verder geoptimaliseerd, mede na tientallen simulaties.
 • TRACK & TRACE PRODUCTIE TREINWIELEN
  Schuler heeft speciaal voor de productie van treinwielen een complexe productiestraat ontwikkeld. Track & trace van deze treinwielen is een uitdaging; daar heeft Schuler de expertise van ZOZ & partner voor in huis gehaald.
 • PRODUCTNIEUWS
  Een selectie van actuele en innovatieve producten op het gebied van aandrijftechniek, besturingen en industriële automatisering.

 

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven