Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek – nummer 5 – 2021

 • HYBRIDE-ELEKTRISCHE VOORTSTUWING
  Rolls-Royce test momenteel een bijzondere generator. Als de tests zijn afgerond, heeft het bedrijf een basis voor megawattstroom-technologie voor de toekomstig luchtvaart.
 • ROBOTLASLIJN GEAUTOMATISEERD
  Roboflex ontwikkelt geautomatiseerde robotlaslijnen. De Yaskawa handling- en lasrobots bewegen op tracks via tandwielkasten, rondsels en tandheugels van Apex Dynamics.
 • REDUNDANTE AANDRIJVING OP HOOGTE
  De aandrijving van de Hollandsche IJsselkering was veilig, maar moest nog veiliger volgens Rijkswaterstaat. Aandrijftechniek was aanwezig bij het inhijsen van de nieuwe zware kabeltrommels op 40 meter hoogte.
 • NAAR DUURZAAM EN ELEKTRISCH
  Motrac Industries is flink aan het veranderen. Lag enkele jaren geleden nog de nadruk op hydrauliek, tegenwoordig gaat het meer en meer naar de schonere vormen van aandrijftechniek.
 • GROOT ONDERHOUD AANDRIJVINGEN
  Een drijvende grindwinningsinstallatie van Van Nieuwpoort wordt gereviseerd. Lieraandrijving en lagers van de emmerketting zijn vervangen en voorzien van een smeervet van Interflon.
 • DOORBRAAK 3D PRINTEN SENSOREN
  Fraunhofer IPA heeft samen met Arburg en Balluff een doorbraak bereikt in het 3D printen van inductieve naderingssensoren voor integratie in specifieke omgevingen zoals bijvoorbeeld grijpvingers van robotarmen.
 • VAN DIESEL NAAR GROEN
  Damen Dredging Equipment heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en komt met steeds meer elektrisch aangedreven baggerequipment op de markt.
 • SERVOGESTUURDE GRIJPER
  BMO Automation heeft samen met FAULHABER een servogrijper ontworpen, die is aangesloten op een robotarm in de robotcellen. Met deze grijper is meer flexibiliteit mogelijk en klanten kunnen automatiseringen uitvoeren voor een batchgrootte 1.
 • STOOTDEMPERS TEGEN SINKHOLES
  Industriële stootdempers met geleidepennen en vierkantflenzen van ACE Stoßdämpfer spelen een belangrijke rol bij het opvullen van ondergrondse gangenstelsels. Deze stootdempers werden via een online calculatietool gevonden.
 • MONITORING 3D-BRUG
  Voor de monitoring van een metalen 3D geprinte voetgangersbrug leverde HBK rekstroken en data-acquisitieapparatuur. Met behulp van die data worden de belasting en de conditie van de brug en de weersinvloeden continu gemeten.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aandrijftechniek.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van at-aandrijftechniek.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aandrijftechniek online lezen.

Meer informatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven